Carfl en het jaar van de Zebra

De eindejaarslijstjes zijn verdwenen (buiten nog eentje kort hieronder) en de eindejaarskilo’s stilaan ook. Dus is het tijd om een nieuw sportjaar te beginnen en volgens de Carliaanse Kalender is 2019 het jaar van de Zebra. Nadat 2017 het jaar van de Haan en 2018 het jaar van de Miereneter was, is het dus nu de beurt aan de Zebra. De Zebra staat voor sociaal, vriendelijk, uithoudend, waakzaam, krachtig, levendig, actief, familiaal, hiërarchisch, schrander, zorgzaam en zwart-wit denkend.

Eerst nog even een korte terugblik op het jaar van de Miereneter, een dier die bekend staat als een goede klimmer en zwemmer! Een jaar die begon met een blessure en enkele DNF’s (Did Not Finish) waarna de Colombiaanse griep toesloeg in maart. Vele Miereneters moesten het loodje leggen, maar gelukkig kwam ik er gezond en wel door en kon ik vervolgens richting Malta, Kluisbergen, Roeselare, Houffalize, Roeselare, Namen en Couvin. Dan ging het richting Oudenaarde waar de miereneter geen mieren maar aarde mocht gaan eten. Gelukkig ben ik een taaie miereneter en kon ik 2 weken later starten in de Nisraman. Daarna deed ik wat reisjes en een Xterra in Polen tussendoor. Na 10km gezwommen te hebben in Oostkerke besloot ik als verzopen Miereneter wat pauze in te lassen en enkel nog te starten in de Kerstcorrida te Tielt. Ik liep er een nieuw Miereneterwereldrecord! En dan kwam de Zebra…

2019 dus, het jaar waarin ik sociaal, vriendelijk, uithoudend… enzoverder zal zijn. De Zebra trapt het jaar in gang op zaterdag 26 januari te Westrozebeke. Op de Sportics Crossduatlon waar de Zebra hoopt dat de dikke pakken sneeuw netjes blijven liggen! Met zijn zwart-witte kleur kan ik zo ongezien doorheen het parcours oprukken naar de kop en aan de meet de bloemen pakken! Daarna worden deze rustig in een hoekje verorberd. Of aan zijn jarige moeder geven? Of wordt het een Zebrataart zaterdag?

Verder wordt het een uithoudend jaar van januari tot eind december. Geen Kerstcorrida’s of andere 10 kilometer-loopjes op het einde van het jaar, maar wel terug de Hel van Kasterlee. Tussendoor wordt het lichaam nog getrakteerd op enkele Trailruns, Xterra’s en andere triatlons/duatlons. Het wordt dus weer een enorm boeiend jaar, dat jaar van de Zebrakeizer Carfl!

zebra6

Als laatste nieuwsfeitje: de Zebra gaat na 2 jaar buitenechtelijk reclame gemaakt te hebben voor Sportics, terug naar de vertrouwde steppe, namelijk die van Cycling Team West! Back to the roots!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s