How to become a rich man: step tree: Nisramaantje!

Zondagmorgen 22 juli, ik sta nog maar eens aan de start van de Nisraman. Deze doe ik de korte afstand, net zoals het merendeel van de atleten. Ikzelf heb echter een goede reden, net zoals het merendeel van de atleten.

Soit, eerst 750 meter zwemmen in de barrage van Nisramont, daarna 20km met de koersfiets, dan 17km mountainbikefun en om af te sluiten een 8km zware trailrun. Gelukkig zijn mijn wonden quasi helemaal genezen na mijn val in de triatlon te Oudenaarde en kan ik starten. Tijdens het zwemmen voel ik dat mijn spieren nog stram zijn maar gaandeweg gaat het wel beter en beter. Ik kom na net geen 12 minuten het water uit en mag op mijn koersfiets gaan springen.

IMG_20180722_095522687

Ik besluit dit deel van de Nisraman aan te pakken zoals ik vorig jaar deed. Rustig tempo, niet te snel en nog niet in het rood gaan. Er komen een deel atleten over mij, net zoals vorig jaar, maar ik weet, ik ben de slimste, of niet, ik maak het mezelf toch alvast wijs. Na de gevreesde Mur de Maboge, waar Lore van onze logeerplaats “B&B Au Canard” foto’s staat te nemen, fiets ik de wisselzone in Nisramont binnen.

Vanaf hier is het enkel maar dikke fun. Ik spring op Scarlett en ga er als een speer vandoor (oké, het was bergaf). Twee crossings door de Ourthe en wat stijgen en dalen en single tracks later kom ik terug aan in Nisramont om terug de wisselzone binnen te lopen.

Nog 8 km trailrun op mijn favoriete parcours. The harder, the better! Ik begin terug atleten in te halen en ook nu moeten we de Ourthe nog eens crossen. Van al dat water te zien moet ik ook dringend wateren. Ik stop na de crossing in het bos en begin lustig de plantjes en bomen water te geven in deze droge zomer. Jammer genoeg is het blijkbaar ook de zomer van de wesp, want tjaka, terwijl ik daar wat sta, steekt een wesp mij in mijn been (gelukkig niet mijn derde been). Ik spring wat lustig in het rond en zo krijgen de omliggende plantjes ook wat water. Ik kan gelukkig zonder erg wel terug gaan lopen en ik trail as good as I can verder. Uiteindelijk finish ik als 11e in de Nisraman Short Distance.

IMG_20180722_123040103

Uitgeput zie ik Veronique staan en ik weet: ik heb het groot lot gewonnen! Zo ben ik terug een stap dichter bij mijn rijk-man-zijn. Stap 3: zoek je een gouden vrouw (of man of transgender of alien)

Op naar stap 4: the Polish Way!

IMG_20180721_204427961

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s