How to become a rich man in 5 steps: step two: Flamigel

Zondag 8 juli! BK Crosstriatlon te Oudenaarde. Voor één keer niet richting Ardennen of elders, maar lekker dicht bij huis. Voor de start nog wat keuvelen met een heleboel bekende gezichten. Véronique was mee voor de support en foto’s. Na zo’n 3 kwartier vertraging (de redders waren er blijkbaar niet, foutje van de organisatie) mochten we het water induiken. Ik had geen supergevoel en kwam als 37e uit het water. Het was heet, maar desalniettemin ging ik goed van start op de mountainbike. (Bedankt aan Kris Coddens voor de foto’s)

 

Eerst het lokale parcourtje rond de Donkvijver en daarna richting de Koppenberg. Daar stond in een afdaling echter een struik in de weg. Ik crashte in ware Hollywoodstijl en schoof enkele meters over de grond. Eventjes naar adem happen en de pijn verbijten… Fiets zoeken in den dijk en al heel snel zien en voelen… dit is gedaan. Ik vind een wielertoerist die me helpt de kortste weg terug te vinden naar de finishzone. Als hij me nog herkent en me ooit tegenkomt, hij heeft nog een pint tegoed. Ik ga hem alvast niet meer herkennen…

36769248_1578692938926447_4134963048211283968_n

Na 8 kilometer fietsen kom ik aan de finishzone en zoek ik de EHBO-post op. Ik word er behandeld als een Keizer door de Rode Kruis-medewerkers. Vergeet niet jaarlijks jullie sticker te kopen, hij wordt goed besteed! Ze wassen mijn schaafwonden en ontsmetten alles netjes met onder meer Flamigel. Ze zien echter een kleine “habbe” (voor de niet West-Vlamingen: een kleine snede) aan mijn elleboog. Ze beslissen om mij met spoed naar het dichtst bijzijnde ziekenhuis te laten vervoeren.

 

De ambulance komt aangereden en ik word ingeladen. “Ambulance 3 vertrekt naar AZ Oudenaarde”. 30 seconden later: “Ambulance 3 komt aan in AZ Oudenaarde”. Jawel, terug een wereldrecord voor mij: kortste ambulancerit ooit. Eventjes nagemeten en ik kom aan dolle rit met sirenes van 400 meter! Had ik het op voorhand geweten, ik was te voet geweest. Daar aangekomen werd ik terug letterlijk in de watten gelegd en ingesmeerd met Flamigel. Ik werd ook genaaid aan mijn elleboog en kon na een uurtje vertrekken. “Komt er iemand om jou?” en “Moeten we iemand bellen?” sla ik vrolijk de wind in en maak er op deze zomerse dag nog een mooie wandeling van 400 meter van.

36895754_1578692465593161_420469679006416896_n

Daar aangekomen zoek ik Véronique die nog steeds tevergeefs langs het loopparcours staat om te supporteren. Ik kan ze via via telefonisch bereiken en ze komt al vlug en bezorgd terug. Ze geeft wat kusjes op de wonden en al snel heb ik geen Flamigel meer nodig… Het enige wat beter werkt dan Flamigel. Zo zie je maar, zelfs uit een ongeluk moet je het beste halen, namelijk geld van een occasionele sponsor zoals Flamigel. Zo kom je dus terug rijk: haal uit negatieve dingen de positieve.

Volgende bezorgdheid: zou ik binnen 2 weken kunnen starten in de Nisraman of niet? Op naar stap 3: how to become a rich man!

PS: ik werd betaald in mijn verslag per keer dat ik Flamigel vernoemde. Bij deze: Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamingo Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel Flamigel 😊 en wie tot hier geraakt is, zoek de vreemde eend in de bijt, laat het me weten en win de pint van de hulpvaardige wielertoerist die ik waarschijnlijk nooit meer terug zal zien! De eerste wint de pint!

flamigel-tube-50g.2000

2 gedachten over “How to become a rich man in 5 steps: step two: Flamigel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s