Finding Neom, the sequel

Indien je de vorige blogpost niet gelezen hebt, shame on you! Om deze blog te kunnen begrijpen kun je de vorige blogpost lezen, of ook niet. De keuze is aan u…

finding-nemo-tc

Na enkele weken radeloos rond te toeren, zonder Neom te vinden, besluit ik een volgende queeste te doen op zondag 17 september. Ik hoorde in de verte dat er iets aangespoeld zou zijn in De Panne. Ik dus volle gas richting De Panne. Daar staan enkele triatleten op mij te wachten en samen gaan we een kleine 2 uur op zoek. We fietsen op het strand en kijken naar de zee maar zien nergens Neom. We besluiten om het hinterland wat uit te zoeken, maar al snel zien we door het zand de duinen niet meer en moeten we teleurgesteld huiswaarts keren. Toch bedankt Kris, Ben, Lorenz en Steven.

Net toen ik mijn fiets terug in de wagen stopte en bijna al huilend terug wou keren naar huis om daar Merlin, vader van Neom, het opgeven van mijn zoektocht te melden, hoorde ik in de verte een stem. Of was het de huilende wind die ik hoorde? Ik luisterde aandachtig en ik kon de volgende woorden ontcijferen: Vvvvauban, Vvvvvesten en Vvvvvlanders Vvvvvvields. Ik dacht even diep na en enkele fracties van seconden later zag ik het licht! Het verband was Ieper! Ik moest in Ieper gaan zoeken.

07ff8e314e2798d32bfc8c39f82a9601677de34c

Ik dus snel met de auto richting Ieper. Daar riep ik de hulp in van een vergeetachtige Roby (Bientje voor de vrienden) en Wesley (Wesley voor de vrienden). We gingen richting de vesten en ik trok snel mijn Zone3-wetsuit aan. Wesley en Roby hadden weinig zin in zwemmen en besloten dus maar om elk een ander deel van het afgebakende gebied uit te zoeken. Wesley zou het hinterland uitzoeken met zijn fiets, Roby zou rondom rond de vesten te voet alles uitzoeken.

Ik wou dus snel in het water springen, maar er was echter behoorlijk wat volk op deze zonnige dag. Blijkbaar was het een triatlon die dag, “Sportics In Flanders Fields Triatlon”. Das was ook het eerste wat ik ervan hoorde, maar soit. Ik ging dus geduldig in de rij staan en wachtte af. Na zo’n 20 minuten wachten mocht ik het ruime sop kiezen, en dat sop mag je letterlijk nemen. Ik zag geen hand voor de ogen, en moest op het gevoel zwemmen en zoeken. Ik voelde nu en dan een takje, een stukje modder of wie weet andere zaken. Gelukkig zag ik net genoeg om een paal te ontwijken, anderen zwommen ertegen…

Na zo’n 16 minuten en een half minuutje later was ik het zodanig beu om in he bruine sop te zoeken, dat ik besloot om de fakkel door te geven aan Wesley. Hij moest nu maar eens op zoek gaan. Ik liep snel naar hem toe en wisselde blijkbaar als 12e bij de trio’s. Wesley ging er als een sneltrein vandoor. Hij zocht tot in Zandvoorde naar Neom, maar na een goed uur kwam hij ontgoocheld en uitgeput aan met de melding: niets gevonden… Ondertussen waren we opschoven richting plaats 5, en ons speerpunt moest nog beginnen…

Roby, Bientje dus, vergat alle zorgen en ging er als een speer vandoor. Hij staat dan ook wel echt heel scherp. Hij zocht overal naar Neom, zelfs trappen oplopen was hem niet te veel… Na een goeie 35 minuten kwam hij uitgeput aan zonder Neom gevonden te hebben. Ik zou dus terug naar Merlin moeten gaan met de droeve nieuws dat ik Neom niet gevonden had. Met ons “Sportics Trio Tri Team” werden we 4e, op anderhalve minuut van het podium. Bientje: dat moet volgend jaar beter kunnen! En Wesley en mezelf gaan er ook wel nog wat afpitsen. Toch tevreden met deze leuke namiddag.

DSC_1396

Dus terug naar huis, zonder bloemen en zonder Neom… En toen kwam er een aquarium met een grote ruit, en daar zat waarempel Neom in! Gevonden! Ik snelde ernaar toe en we juichten en kirden van vreugd. Ik bracht Neom terug naar zijn vader en moeder en zo is het verhaaltje toch vrolijk uit!

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s