Finding Neom

Elke gelijkenis met bestaande personen, gebeurtenissen, activiteiten, aangehaalde voorbeelden of namen van personen berust op louter toeval.

Zaterdag 26 augustus. Ik ben Carfl en krijg een berichtje van Merlin, vader van Neom. Neom is blijkbaar op weg naar school verdwenen (ja, vissen moeten naar de school in de vakantie)! Hij moet ergens tussen Oostkerke en Sluis de weg kwijt geraakt zijn! Ik besluit direct om samen met Merlin op weg te gaan om Neom terug te vinden! Voor we vertrekken roep ik nog snel wat andere vissen bij elkaar, want hoe meer vissen hoe meer vreugd! Onder andere Glenn en Vincent geven zich vrijwillig op, en omstreeks 13u vertrekken we vanuit Oostkerke met een mega aquarium op wielen richting Sluis. Onderweg kunnen we nog wat genieten van het landschap met deskundige uitleg van onze plaatselijke gids.

Eénmaal aangekomen in Sluis worden we om 13u30 te water gelaten en met een kleine 40 vis spartelen we vol ongeduld op het sein om te vertrekken. “Tuuuuuut” is het sein, en daar gaan we dan, op zoek naar Neom. Plets plets plets…

Als snel verspreiden we ons in alle richtingen, maar toch vooral in de richting van Oostkerke. We kijken allemaal goed rondom ons en al snel zie ik het gevaar in de lucht hangen: een ooievaar is boven ons aan het cirkelen. Ik besluit om hem op een dwaalspoor te brengen en begin te blaffen als een hond. Ik zie de ooievaar twijfelen “Is dit nu een vis of een hond”? Hij neemt echter het zekere voor het onzekere en besluit weg te vliegen. Oef, daar we zijn we even aan een ramp ontsnapt! “Ooi Revoir“ roep ik nog snel.

ooievaar-white-stork-04

Ondertussen merk ik op dat het wel vlotjes gaat, maar zonder Neom te zien of een zelfs maar een spoor van hem… Even later zie ik in de verte de brug van “Hoeke” opduiken. Daar is een rustplaats voorzien met een hapje en een drankje. Er was cava beloofd, maar ik zie enkel plastieken zakjes met een waterachtige gel in met citroensmaak en wat water uit een bidon. Ik laat het me echter wel smaken en drink nog snel een extra slok water. Ik roep nog een bedankje en ga weer snel verder met mijn zoektocht. Net voorbij de bevoorrading ruik ik duidelijk pannenkoeken. Ik zie dan ook een brasserie op mijn rechterkant liggen. Ik twijfel even, maar mijn missie is nu even belangrijker dan pannenkoeken eten. Moeilijk te geloven, maar ik ga wel degelijk door! Plets plets plets…

Ik begin nu onder stoom te komen en begin hier en daar wat andere vissen in te halen. Het zijn echter vooral vissen die de 10km (jawel 10km) zwemmen. Ik zoek verder naar Neom maar zie geen enkel spoor van hem. Ik zie enkel links en rechts bomen, riet en water, en dat al meer dan een uur en een half. Dus nog wat plets plets plets…

Plotsklaps zie ik langs de oever 2 louche figuren op de uitkijk staan. Ze houden duidelijk alles in de mot en ik ben direct op mijn hoede. Ik zwem het riet in en bespied hen. Ik sluip doorheen het riet heel stilletjes dichterbij. Om mezelf niet te verraden kwaak ik nu en dan eens zodat ze enkel maar het vermoeden van een kikker kunnen hebben. Als ik dicht genoeg ben, zie ik dat het geen louche figuren zijn, maar mijn ma en pa. Ik roep luid en zwaai, maar blijkbaar ben ik in het water onherkenbaar. Ik besluit dan maar om door te zwemmen en mijn missie “Finding Neom” te volbrengen.

1590

Een kwartiertje later zie ik een gele boei op mijn linkerkant. Was dit niet het lievelingsspeelgoed van Neom? Hij moet deze hier verloren hebben. Ik ben op het goede spoor! Ik zwem sneller en sneller en zie in de verte iets midden op het kanaal dobberen. Ik zet mijn eindsprint in want ik zie dat het iets oranjeachtig is. Zou dat Neom zijn? De laatste plets plets plets…? Ik kom aan en zie dat het een oranje rubberbootje is…

knbrd_reddingsboot-800x600

Ik besluit dat het na 7km zwemmen in 2u02min voldoende is voor vandaag. Ik finish ruimschoots binnen het doel van 2u06-2u10min en ben dus deels tevreden, enkel Neom vinden is me niet gelukt. Ik heb Merlin nog niet kunnen helpen en hij blijft ontroostbaar.

Er rest ons nu enkel nog de vraag: waar is Neom? Zullen we Neom nog terugzien? Zal hij nog kunnen spelen met al zijn vriendjes in de toekomst?

#openeinde #wordtvervolgd…

O ja, moest je nu zondag nog niet weten wat gedaan: slechts 1 adres: VTT Wijtschate!

TOURTOCHT 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s