3 vliegen in 1 klap!

16/08/2017: ik ben terug uit verlof en dus heb ik terug tijd om ‘s avonds mijn verslagen te schrijven. In het verlof heb ik hier uiteraard geen tijd voor. Veel te drukke bezigheden zoals boeken lezen, luieren, warempel zelfs shoppen krijgt in deze periode van het jaar voorrang. Omdat ik ondertussen al 3 wedstrijden gedaan heb, krijgen jullie nu een 3 verslagen voor de prijs van 1! En dan te bedenken dat de solden officieel al voorbij zijn!

drie vliegen in een klap

Vlieg 1 en 2: EK Targu Mures (Roemenië)

Na de Nisraman volgde in een sneltempo nog 2 wedstrijden. Dit waren het Europees Kampioenschap Crossduatlon en Crosstriatlon, respectievelijk op donderdag 26 juli en op zaterdag 28 juli, en beide in Targu Mures. Roemenië. Nu was ik daar vorig jaar nog geweest samen met Bientje en Kris (Coddens) voor het EK Crossduatlon. Nu dus voor 2 EK’s.

Om het kort te houden: dit jaar waren de volgende mensen van de partij:

 • Kris Coddens (enkel duatlon wegens blessure)(Pro)
 • Nele Vermeulen (enkel duatlon wegens niet zwemmen)(Age Group 30-34)
 • Didier Vandenbosch (duatlon en triatlon) (Age Group 50-54)
 • Don Jorno Van Der Veken (duatlon en triatlon) (Age Group 30-34)
 • Anne-Sophie Maréchal (triatlon) (U23)
 • Donny Leyn (triatlon) (U23)

Targu Mures ETU European championship Cross duathlon & triathlon

En ik dus. Duatlon en triatlon in de age group 30-34 jaar. Op donderdagmorgen begonnen we met alle age groupers aan ons EK Crossduatlon. 6,2 trailrun, 20km mountainbike en 3.1km trailrun. Zoals altijd in een duatlon wordt er enorm snel gestart. Ik startte redelijk behoedzaam en vond al snel een redelijk tempo. Op de lange klimmen bleef ik koppig lopen, wandelen is voor als ik ooit op pensioen geraak. Ik wisselde als 6e in mijn age group. Nu kwam normaal mijn sterkste deel, mountainbiken. Ik kon goed tempo maken en schoof een plaats op naar de 5e plaats. De 4e plaats was echter te ver weg om deze te kunnen pakken (en hij reed te snel ook eerlijk gezegd).

Het laatste rondje lopen was uiteindelijk overleven en vooral blijven lopen op een zwaar doch niet echt technisch loopparcours (tot mijn spijt). Uiteindelijk 5e in mijn age group 30-34 jaar. Vorig jaar werd ik hier nog 4e, maar dit jaar was het deelnemersveld wel een pak sterker, dus tevreden. Vlieg nummer 1 was binnen.

Daarna recupereren en nog eens recupereren voor de wedstrijd van zaterdag, de Crosstriatlon. Hier was het 1km zwemmen, 24km mountainbiken en 6.2km lopen. Ik voelde mijn wedstrijd van donderdag nog in de benen zitten, maar het was mooi weer en we konden knallen! We doken het water in van een plaatselijke bassin en ik zwom zoals meestal eerst traag, dan op snelheid komend wat kris kras scheef, maar zo kon ik wel wat plaatsen goedmaken. Ik kwam Jorno tegen in het water en ook hem stak ik voorbij. Ik kwam als 5e in mijn age group uit het water en kon snel wisselen. Op de 1e startklim vloog ik echter niet, terwijl mijn concurrenten dit wel deden… Ik werd al snel ingehaald langs alle kanten, ook Jorno haalde me in en ik wenste hem veel succes en hoopte dat hij een medaille in de wacht kon slepen. Ik moest kalm blijven, mijn eigen wedstrijd rijden enzovoort, dat zegt Donavan toch altijd?! Ik deed dit dan ook en kwam er na een 1e ronde toch wat door. Ik kon terug meer tempo maken en vond het plezier in het mountainbiken terug. Op het einde zat ik wel wat door mijn beste krachten en dan moest ik nog beginnen lopen. Uiteindelijk redelijk gelopen en als 10e gefinished. Niet 100% tevreden, maar na de zware duatlon op donderdag toch terug een leuke wedstrijd gedaan.

De uitslagen van de anderen:

 • Kris Coddens: Duatlon Pro: Brons
 • Nele Vermeulen: duatlon age group 30-34: Goud
 • Didier Vandenbosch: duatlon en triatlon Age Group 50-54: zilver en goud
 • Don Jorno Van Der Veken: duatlon en triatlon Age Group 30-34: zilver en 5e plaats
 • Anne-Sophie Maréchal: triatlon Pro: 11e
 • Donny Leyn: triatlon U23: 12e

Donny was ziek en had een echte ***dag. Het feit dat ik op zaterdag net iets sneller was in de triatlon of hij op zondag zegt zowat alles. Gelukkig hadden we nog een 3e vlieg in het vuur zitten, namelijk Xterra Polen 2 weken later.

vuurvlieg

Vlieg 3: Xterra Polen (Krakau)

Na een weekje rust thuis (boeken lezen, luieren en andere zaken) vertrokken Donavan en ik op reis naar Polen. Eerst zouden we 2 dagen naar Zakopane gaan, een bergdorp vlakbij het Tatra-gebergte en bij de Slovaakse grens. De eerste avond gingen we gaan traillopen. In de avondschemering bergop; in het donker bergaf. Gelukkig kwamen we Eva-Maria tegen die ook aan het trailen was met lichtje. We sloten ons maar al te graag aan en trailden zo met toch een beetje licht. De volgende dag gingen we mountainbiken en konden genieten van mooi weer, een onweer, mooie vergezichten, prachtige paadjes, de Slovaakse grens en Polen die geen Engels kunnen en Zakopane niet weten liggen. ’s Avonds nog wat baantjes proberen te trekken in het Aquapark en wat door buizen glijden.

20904580_10212725217060726_1017323381_o

De volgende dag ging het richting Krakau en die dag gingen we ook Auschwitz en Auschwitz-Birkenau bezoeken. Na een wilde rit in een autobus kwamen we daar aan en na zo’n bezoek doet je dit toch even alles relativeren. Hoe goed hebben we het wel niet? Hoe verschrikkelijk was dit? Het is bijna niet te vatten…

Op zaterdag gingen we de Xterra verkennen. Na zo’n 5km brak mijn ketting en na zo’n 5.01km viel Donavan plat. In de regen keerden we te voet terug in wat we dachten dat de juiste richting moest zijn. Gelukkig was het de juiste richting en na een halfuurtje wandelen konden we onze fietsen laten herstellen in de aankomstzone. In de namiddag verkenden we dan de rest van het fietsparcours.

20961137_10212725216500712_927353476_o

Zondagmiddag dan, de wedstrijd zelf. Het water was warm genoeg om zonder wetsuit te zwemmen (verplicht), maar eens in het water betwijfelden we dit toch sterk. Lichtjes onderkoeld begonnen we aan het 1500 meter zwemmen. Het ging bij mij redelijk goed en ik kwam een half minuutje voor een iets meer onderkoelde Donavan uit het water (te scherp staan is duidelijk nergens goed voor). Om Donavan tijdens het fietsen niet te storen, liet ik hem in de wisselzone netjes voor (of ik wisselde gewoon te traag). Het fietsen was redelijk veel singletrack, draaien, keren, door een grot rijden, en nog enkele langere tussenstroken. De eerste ronde ging heel goed en er haalden me maar weinig atleten in. In 2e ronde kon ik nog enkele vrouwelijke Pro’s inhalen (die vroeger gestart waren), maar jammer genoeg kreeg ik af te rekenen met buikkrampen en ik moest noodgedwongen eventjes stoppen voor een noodzakelijke doch deugddoende stop. Na een 2-tal minuutjes kon ik mijn weg verder zetten. Na de wissel kwam de 10km trail lopen (die er eigenlijk zo’n 8km was). In het begin nog wat last van mijn buik, maar gaandeweg kwam ik meer in mijn ritme en ging het beter en beter. Ik finishte uiteindelijk als 65e (op +/-220 deelnemers) in een tijd van 3:16:53. Ik werd hiermee 6e in mijn age group 30-34 (van de 26). Mits wat minder krampen zat er hoogstens een 4e plaats in, het podium was echt te ver weg.

Donavan had een sterke race ondanks zijn lichte onderkoeling. Hij werd 20e algemeen en 3e in zijn categorie (20-24 jaar) in een tijd van 2:57:14. Ondanks dat hij heel diep geweest was, konden we er ’s avonds toch nog een mooie afterparty van maken in Club Local te Krakau. De dag erop keerden we tevreden van een mooi tripje huiswaarts. Bedankt aan Donavan voor het gezelschap!

Nu op naar zaterdag 26 augustus. Ik ga er de strijd aan met Glenn in het Vaartzwemmen te Oostkerke. Om ter snelst 7km zwemmen in open water. Iedereen die ons wilt komen bewonderen, van harte welkom! En zoals al eerder beloofd, iedereen die komt supporteren wordt getrakteerd! See ya!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s