Xterra Belgium

Zaterdag 10 juni 2017. Het Xterra circus spoelt terug aan in Namen, België. En niet zoals vorig jaar met weken vooraf regen, nu met weken vooraf zon en droogte. Er kon dus dit jaar wel gezwommen worden in de Maas.

Met 700 man/vrouw in de Maas en klokslag 14u30 begon de Maas te kolken. Ik kon redelijk van voor starten en we moesten bijna een volledig rondje zwemmen rond ‘Île Vas-t’y-Frotte’. Nadat ik op het einde nog enkele slagen kreeg en mijn zwembril eventjes moest heraandoen, kwam ik na zo’n 24 minuten uit het water gestrompeld zoals gewoonlijk. Snel mijn wetsuit afdoen en huppakee, Scarlett bestijgen.

Xterra Namen

De eerste klim naar de citadel moest ik kalm blijven en rustig omhoog fietsen. Er zoefden me daar heel wat atleten voorbij, maar die zou ik deels wel terug inhalen later in de wedstrijd. Tot zover het strakke plan. Ik had wat last van de warmte en dat sloeg op mijn maag.  Altijd leuk dat zonnetje en de warmte, maar soms verlang ik alweer naar sneeuw, zeker nadat ik die ijsberen op de dam van de Maas gezien had. Soit, ik probeerde zo goed als mogelijk op het loodzware parcours omhoog en omlaag te rijden, maar ik voelde als het ware de kracht uit mijn benen en lichaam weglopen, en dat terwijl ik moest fietsen… Na 2u20 fietsen was ik aan de 2e wisselzone, waar ik eventjes naar mijn loopschoenen moest zoeken. Nadat ik ze gevonden had kon ik starten in een ongelofelijke sfeer met mijn loopnummer.

Aangezien al mijn kracht al weggelopen was tijdens het fietsen, kwam er van een goed loopnummer ook niet veel in huis. Ik liep traag, trager en wandelde hier en daar een beklimming omhoog. Gelukkig was ik niet alleen. Ik zag velen zweten, puffen, strompelen en enkelen toch nog lopen. Op en rond de Citadel in Namen lopen is altijd iets speciaals en zeker als er overal mensen staan om iedereen aan te moedigen. Ik zette door en kwam na 1u19 gestrompeld te hebben over de finish. Ik eindigde zo als 292e (op zo’n 700) in een totaaltijd van net 4u en een ‘sjieke’.

namen finish

Copain Donavan had een enorm sterke wedstrijd achter de rug en haalde zowaar een 21e plaats algemeen en werd zo Belgisch Kampioen bij de beloften. Dit maakte mijn dag ruimschoots goed! Tevreden en vooral versleten konden we huiswaarts keren.

Donny

Volgende wedstrijd is de Crossduatlon in Wanze (provincie Luik) op zondag 18 juni. Terug een warme dag, maar dus ideaal om wat zaken uit te proberen!

Het wordt daar in Wanze dus terug een dol avontuur van Keizer Carfl na enkele serieuzere intermezzo’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s