Homies

Vrijdagavond 2 juni 2017. Ik vertrek met de “homies” op “mannenweekend”. Voor de vrouwen van de “homies”, er volgen nog enkele pikante details verder in het verslag.

Eerst en vooral nog eens de resultaten van de afgelopen weken waar ik geen subliem verslagje van gemaakt heb wegens geen tijd, geen goesting, geen insomnia…

Eerst en vooral Xterra Spain (Zondag 14 mei). Samen met Donavan gingen we naar Spanje om daar te gaan “battelen”. Ik reed er een redelijk goede wedstrijd (mindere zwemstart, redelijke fietsproef en een zonovergoten loodzware loopproef). Ik finishte in 3:16:54 als 116e van de 267 deelnemers. Donavan kende een pechdag en had wederom 2x een lekke band, maar nu hij een persoonlijke bandenlegger heeft, zijn die lekke banden definitief en voorgoed passé!

Xterra Spain

Terug naar België waar ik op vrijdagavond 19 mei in Menen meedeed aan de grensloop. Ik liep er de 5km in 18 minuten en 37 seconden. Met voorsprong mijn kortste wedstrijd ooit, maar wel goed voor een 24e plaats op 521 deelnemers.

Na deze 2 wedstrijden was ik nog niet 100% overtuigd van mijn eigen kunnen. Dus besloot ik op het mannenweekend met de Homies (= with friends who come at home oftewel een verbastering van ‘Hommes’ oftewel een ludieke verwijzing naar Homer Simpson waar sommigen van ons meer en meer op beginnen te gelijken…) 2 extra wedstrijden in te lassen. Op zaterdag zou ik de trailrun in Marche en Famenne lopen: Trail La Grimace (18km). Ik reed van Achouffe naar Marche en eenmaal daar aangekomen vond ik het daar nogal stilletjes. Niet dat mijn muziek niet luid genoeg stond, maar er was weinig volk. Die overwinning is binnen dacht ik al snel. Ik keek even nog snel op mijn gsm naar de datum, en wat bleek: ze hadden die wedstrijd last minute meteen dag verzet?! Onbegrijpelijk voor mij, maar alle anderen waren blijkbaar wel op de hoogte…

Geen loopwedstrijd voor mij die zaterdag dus. Wel een bezoek naar het “War Museum in Bastogne” (een echte aanrader), een karting in Marche en Famenne, een beetje losrijden met de mountainbike en een brouwerij bezoek in Achouffe. Om af te sluiten hielden we uiteraard een BBQ met pikante sauzen en een gezelschapsspel.

homies

Zondag dan. Ik moest dus terug naar Marche voor de trailrun. Vandaag was er al meer volk aanwezig. Ik ontmoette er nog een trailrunner van het Sportics Trail team die de 30km liep. Ik startte helemaal achteraan en moest dus wat inhalen. Rustig beginnen zei de trainer, en dus doe ik dat ook. Ik haalde redelijk wat mensen in en het parcours begon meer en meer te klimmen. Ik kreeg mijn tempo meer en meer omhoog en ik haalde nog net de 1e lopers van d 30km voor de splitsing in. Daarna liep ik een eindje alleen tot ik in de verte nog 2 lopers zag. Ik had terug een mikpunt en holde naar beneden en boven. Op een heel lastige klim haalde ik er warempel nog 3 in. Nog 3km te gaan en het werd vlakker en lichtjes bergaf. Ik met mij ging het ook zo: vlak tot lichtjes bergaf. De laatste 3 die ik ingehaald had haalden me terug in. Ik pobeerde nog mijn wagonnetje aan te pikken, maar mijn locomotief was echter aan het leeglopen. Ik finishte uiteindelijk de 18.2km in 1:25:51 als 10e op 175 deelnemers. Voor de 7.5€ inschrijvingsgeld kreeg ik nog een T-Shirt, een warme douche en een groot stuk Quiche. Een mens zou voor minder beginnen wedstrijden lopen!

Terug naar de “homies” dan die vol ongeduld op een terrasje in Achouffe zaten te wachten om te eten. Met een biertje of wijn konden we een smakelijke lunch verorberen. We kregen er zelfs gratis en voor niets wat muziek bij door een lokaal muziekgroepje! Wat was dat genieten! Met nog een pittige wandeling bij het meer van Nisramont werd de dag pikant afgesloten.

pikant

-> Pikant detail voor de vrouwen!

 

 

 

Op maandag besloot ik om nog eens de “Ardennes Trophy” in La Reid te rijden. Ik koos voor de kortste afstand (35km mountainbiken). In 2013 stond ik hier ook al eens aan de start, maar dan was het 10 graden en regen. Nu gelukkig 20 graden en volle bak zon!

Het plan was om 35km buzze te geven en niet om te kijken. Op de startklim voelde ik wel al snel dat de beentjes nog behoorlijk verzuurd waren van de trailrun op zondag. Ik haalde wel wat renners in en het ging beter en beter. Het melkzuur in de benen werd rondgepompt en ik speelde haasje over met 2 elektrische mountainbikes. Zij reden sneller bergop, terwijl ik bergaf duidelijk de betere was. Gelukkig stopten ze om wat foto’s te nemen en zo kon ik ze definitief achterlaten. Ondertussen passeerde ik een 1e maal aan de finish. Vanaf hier was het nog zo’n 10km. Ik zag quasi niemand meer en bleef door rijden zodat er zeker mij niemand meer kon inhalen.

sportograf-99055640

Gras

Ik finishte in 1u36min25s als 20e van de 167 deelnemers. In mijn categorie Masters 1 werd ik 4e. Net geen podium dus, maar geen probleem. Na nog een looptraining at ik een welverdiende braadworst, nam een ijskoude douche en genoot nog een halfuurtje in het gras van het zonnetje. Een geslaagd weekend, met dank aan de “homies” en aan mezelf voor de mooie resultaten. Op naar het BK volgend weekend: Xterra België op zaterdag 10 juni! See ya!

PS: voor de vrouwen: “What happens in Achouffe, stays in Achouffe!” Maar maak jullie niet ongerust, we zijn heel braaf geweest. Het pikantste was de BBQ-saus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s