Hoe een Jonkvrouw een Hertogin werd.

Zondag 19 maart: halve marathon in Sluis. Samen met Donavan ga ik naar Nederland om daar een halve marathon te lopen. Beide zijn we op jacht naar een nieuw P(ersoonlijk) R(ecord). Om kort te zijn: Donavan zijn PR sneuvelt, het mijne houdt lekker stand. Keizer Carfl haalt Nederland dus niet binnen, maar geen erg, binnen hier en 20 jaar is dit stukje toch zee geworden. Investeren hierin zou dus toch quasi nutteloos zijn…

Sluis

Zondag 26 maart dan. Volgende wedstrijd op het programma en deze keer de Grand Raid Nisramont. Voor het 4e jaar op rij met een andere partner. Nu is Sjoukje Dufoer mijn metgezellin. We zouden er eens een serieuze lap opgeven en dit mooie brokje natuur aan mijn Keizerrijk toevoegen.

Het begon eigenlijk allemaal de zaterdagavond ervoor. Robin, Donavan, Julie en ik (Elli mocht in de chalet blijven) gingen iets eten in Durbuy, ook wel Marc Coucke-land genaamd. 1 tip: ga niet eten in het restaurant waar wij gingen. Het eten is er koud, de spaghetti is er ofwel zonder saus, ofwel met extreem veel saus, de bediening is er ondermaats en om een televisie aan te steken heeft men algauw 4 mensen nodig voor een halfuurtje…

Echter het beste kwam van Donavan: Mijn GSM verzet het uur 100% zeker niet automatisch, dus ik zet mijn wekker. Dank u Donavan. 1 uur minder slapen werden er zo 2…Gelukkig had den dezen het snel door en kon ik toch nog 3 kwartier rondjes draaien in mijn bed.

zomeruur

3 kwartier later stond ik dus een 2e maal op. Samen ontbijten en hop, weg naar Bérismenil, waar ik toch mooi als eerste van Wave 2 mijn schoentjes in de wisselzone kon plaatsen.

IMG_20170326_083738926

Daarna snel door naar het meer van Nisramont waar we moesten kajakken. Donavan en Robin zaten in wave 1 en moesten een uurtje eerder starten dan wij. Terwijl zij al aan het kajakken waren, deed ik me klaar en wachtte ik op Jonkvrouw Sjoukje. Uiteindelijk kwam ze netjes op tijd aan en konden we beginnen aan een vrolijk kajaktochtje. Moest Sjoukje even goed kunnen kajakken als katers verzamelen, dan wonnen we op 1 been. Moet ik even goed kunnen kajakken als domme moppen tappen, dan wonnen we op geen been. Niets van dit aan dus, en zo kwamen we in een achtervolgend groepje terug aan bij de barrage. Daar besprongen we onze mountainbike en al snel vonden we het juiste ritme. We haalden heel wat duo’s in en we moedigden elkaar aan. De jonkvrouw schuwde geen werk en deed regelmatig haar deel van het kopwerk.

Het meest was ik nog onder de indruk van een passage over een beekje (Waar Donavan blijkbaar zijn rug gewassen had hoorde ik achteraf). Sjoukje sprong over het beekje, ik stapte af en de man achter mij hoorde ik “Waaw” zeggen. Je maakt indruk Sjoukje, dat is zeker!

indruk

Na het mountainbiken kwam het lopen. En een plaspauze. Sjoukje hurkte zich neer achter een haagje, deed haar harnas gedeeltelijk af en genoot van het uitzicht. Ik besloot hetzelfde te doen, alleen had ik wat meer tijd nodig om mij van mijn harnas te ontdoen en ook de druk was blijkbaar iets lager, waardoor het langer duurde eer ik ontdaan was van het overtollige vocht. Sjoukje was al terug beginnen lopen en ik moest een meter of 20 inhalen. Dat lukte me vrij snel, omdat Sjoukje volgens haar eigen zeggen nog geen goede loopconditie had. Het off-road lopen ligt me wel, en zeker bergaf. Ik heb dan ook een doctoraat in het bestuderen van berggeiten.

Na 7 km lopen kwamen we terug aan in de wisselzone en mochten we terug onze carbonnen ros bestijgen. Hierin waren we evenwaardig en we konden nog wat koppeltjes inhalen. Als afsluiter was er nog een onvervalste bike & run. 4km samen lopen en fietsen. We persten er nog eens alles uit en finishten dolgelukkig. Zonder het echt te weten hoeveelste we waren (door onze start in wave 2), waren we al tevreden dat het zo goed gegaan was. Uiteindelijk bleek dat we een 3e tijd hadden, en zo mochten we samen het podium op! Een fles Chouffe was onze prijs, en hiermee waren we beide nog gelukkiger!

podium GR

Bij deze kunnen we stellen dat Bérismenil ook een beetje Carflsland geworden is. En bij deze klop in Jonkvrouw Sjoukje tot Hertogin Sjoukje de Eerste.

Nu vooral veel trainen en op naar Xterra Spanje midden mei!

cropped-xterraspain

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s