De slag om de Heulebeek

Na de verovering van Carlfsdorp (voorheen Westrozebeke) vond ik het tijd om de rest van de provincie West-Vlaanderen aan te pakken. Voor de volgende kruistocht rekruteerde ik schildknaap Donavan. Samen zouden we ten strijde trekken richting Wevelgem, waar we ene slag uit 1302 zouden doen verbleken. Het strijdtoneel lag deze maal aan de oevers van de Heulebeek en de E403 (en neen, dit is geen antioxidant of bewaarmiddel). Deze slag wordt dan ook geheel logisch de “Sportics Bike & Run 2016” genoemd.

sportcics-runbike

Als schildknaap had Donavan de taak om eerst ten aanval te trekken, in de volksmond noemen we dat “het kanonnenvoer”. Hij trok een sprintje van zo’n 400m alwaar ik klaarstond met een net iets te kleine fiets voor mij. Donavan was goed gestart en kwam als ongeveer 5e door. Na een eerste vlotte wissel mocht ik voluit beginnen lopen. Donavan hijgde en pufte, en ik nog net iets meer. Het slagveld werd drukker en ook natter, modderiger en bochtiger. Hierdoor moest Donavan na een volgende wissel iets langer het loopwerk doen. Ik kon hem simpelweg niet inhalen vanop zijn stalen ros (zie foto hieronder. Bij gebrek aan een actiefoto toch een foto van een stalen ros).

Stalen-Ros-+-vloer2.jpg

Na de meest drassige strook langs de Heulebeek wisselden we opnieuw en lagen we nog zowat in 7e positie. Nu kwamen we op iets drogere grasstroken met hier en daar een molshoop waar ik gezwind over fietste en Donavan rond laveerde (of omgekeerd, kan ook). Daarna kwam de E403-strook aan de beurt. Eerst richting Brugge, daarna richting Kortrijk en dan nog een stukje richting Brugge.

e403

Richting Brugge ging het redelijk goed. We hielden stand en zaten constant in de buurt van Sven Vandenbroucke en zijn vader. Deze twee klasbakken wisselden vlotjes, maar Donavan en ik lieten ons niet doen. Op het keerpunt zaten we in 8-9e positie. Hierna kwam een strook asfalt, waar wij als echte ridders (en Donavan als een echte schildknaap) niet zo van houden. We moesten dan ook een gaatje laten op 4 duo’s en liepen in 9e positie. Het gaatje bedroeg maximaal zo’n 50 meter.

Halfweg richting Kortrijk wisselden we het geweer van schouder, want o ja, we mochten terug offroad gaan! Donavan sprak me nog wat extra moed in “we gaan ze pakken” en “we komen dichter”. Meter voor meter kwamen we dichter en konden we hun onfrisse lichaamsgeuren bijna ruiken. Ondertussen waren we terug richting Brugge aan het lopen. Hier zat nog een mooie verrassing in, die we tijdens de verkenning al uitgebreid ontleed hadden. Een steile korte klim omhoog. Onze tactiek werkte uitstekend en we konden 2 duo’s pakken en de samensmelting was een feit.

burcht

 

 

Kort intermezzo: mijn kasteel is ondertussen zo goed als af en bij deze wil ik jullie dus ook laten genieten van mijn prachtige burcht, die trouwens niet overstromingsgevoelig is. De deur staat altijd open, dus wees welkom.

 

 

 

Na een klim volgt een afdaling en daarna volgt de weg terug richting de start/finishzone. We zaten in de staart van dit peloton maar zo behielden we het uitzicht en de controle (of dat hielden we ons toch voor). De drassige, modderige, natte en bochtige strook die we in het begin door moesten ploeteren mochten we nu in omgekeerde volgorde doorworstelen. Gelukkig was het net iets minder druk dan in het begin van de veldslag. We konden definitief 2 duo’s achterlaten en dus zou het sprinten worden voor de 5e plek.

We haalden alles uit de kast, onze longen spuwden vuur in de vervuilde lucht en hart bonkte de weinige zuurstof toch nog rond in onze lichamen. We kwamen echter net iets tekort tegen Team Cipo en Team Vandenbroucke. Een 7e plek was ons resultaat en hiermee hadden we toch maar mooi 71 duo’s geklopt! We konden terecht spreken van een succesvolle kruistocht. Als Keizer Carfl was ik verheugd en bij deze klop ik Schildknaap Donavan dan ook tot ridder!

donavan

Zo, half West-Vlaanderen is nu zo ongeveer bekeerd. Volgende doel is een kruistocht richting Nederland, waar ik ter hoogte van Sluis de grens ga oversteken en wat rondjes ga lopen. Zondag 19 maart gaat dit door en als alles goed gaat, dan loop ik 21,1km in minder dan 1u28min24sec. Als dit me lukt, dan liggen de lage Nederlanden ook al aan mijn voeten! Doei!

nederland

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s