La Roche Triatlon

Oorspronkelijk stond deze triatlon niet in mijn programma, maar door omstandigheden is deze er wel in geraakt. Ik ging voor 1 keer niet de lange afstand doen, maar zoals de meeste toppers koos ik voor de korte afstand. Dit als voorbereiding op de triatlon van Ieper volgende week. Dat was het plan. Maar ondertussen heeft de realiteit de droom ingehaald, en staat alles nu in functie van Maui!

La Roche dus. Niet zoals de voorgaande jaren zwemmen in de barrage van Nisramont, maar nu was het zwemmen in de Ourthe pal in het centrum van La Roche. Het zwemmen was een rolling start. Dit wil zeggen, in een lange rij gaan staan en elk op zijn beurt het water in (gecontroleerd). Dit was op zich wel goed, alleen wat jammer dat niet iedereen goed begreep dat hoe beter je bent, hoe meer van voor je in de rij gaat staan. Op zich geen probleem, er was plaats genoeg in de Ourthe. Ik zwom vrij goed de 800m en kwam na 12min43s uit het water. Luid aangemoedigd door mijn collega-helpers en Hans Cleemput ging ik de wisselzone in.

la-roche-zwemmen

Na een redelijk goede wissel (moet nog beter kunnen) mochten we direct de Col de Haussire omhoog fietsen. Direct à bloc omhoog op dit beest van 3.9km lang, gemiddeld 7.2% maar wel enkele stukken tussen de 15 en 20%. Er haalden me nog wat atleten in op deze beklimming, waaronder een collega (Jochen Beernaert) en Bert Vermont. Ik probeerde hem (Bert dus, Jochen was te sterk) in mijn vizier te houden en dat lukte me redelijk. Boven gekomen op de Haussire mochten we een klein stukje afdalen om daarna een deel van de Côte de Samrée aan te doen. Deze helling is een pak minder steil, zo’n 3-4% maar ook zo’n 4km lang (stuk dat wij deden). In Samrée aangekomen mochten we nog wat toertjes draaien in het dorp om daarna terug richting La Roche te vliegen. Ondertussen speelden Bert en ik quasi continu haasje over.

haasje-over

Eénmaal beneden mochten we dit toertje nogmaals doen. Ondertussen had ik blijkbaar al redelijk wat gedronken, waardoor mijn blaas op springen stond. Ik besliste boven op de Haussire om even te stoppen voor een deugddoende plaspauze. Ondertussen reed Bert weg en moest ik achtervolgen, wilde ik hem terug in mijn vizier te krijgen. Op het einde van de Côte de Samrée zag ik hem rijden en kwam ik er terug bij. Ik draaide op de laatste stukjes bergop het gas nog even wat verder open om dan in de afdaling terug naar beneden te vliegen.

Terug de wisselzone in voor opnieuw een redelijk goede wissel en lopen maar. Het was een relatief vlak parcours, met enkele kleine hellingen in en enkele trappen. Ik wipte nog fluks op die trappen, hield Bert achter me en finishte na 7.5km lopen in een totaaltijd van 2u26min36s (42e/194 deelnemers).

Tevreden op naar de Triatlon van Ieper (organisatie van Bert trouwens). Ik roep dan ook iedereen die mij eens aan het werk wil zien op om zondag in Ieper te komen kijken naar wat zeker een prachtige “In Flanders Fields Triatlon” zal worden! De start is om 14u in de vesten van Ieper, wat ongetwijfeld een spetterend spektakel zal opleveren.  En verder volgt dan nog op 23 oktober het WK Xterra te Maui (wie wil mag ook komen supporteren, het is alleen een beetje verder).

En voor wie het nog niet wist: (Hoe je kunt inschrijven volgt later nog)

chart

Actiefoto’s La Roche: @PictureLore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s