Crosstriatlon Watrissart & Strooien rokjes enzo

Ik begin alvast met wat reclame, voor al degenen die onderweg in mijn blog in slaap vallen voor te zijn. Nu zondag 4 september is de place-to-be Wijtschate. Het enige wat je nodig hebt is een mountainbike, de rest zie je hieronder.

Toertocht 2016 flyer foto

De volgende etappe op mijn reis door de wereld, na Zweden, was Frankrijk. Evenwel net over de grens nabij Bergen in het kleine stadje Jeumont. Nadat ik op zaterdag een ganse dag in La Roche aanwezig was samen met Donavan om Stefaan te bevoorraden, ging ik op zondag samen met Donavan naar deze plaatselijke crosstriatlon. Het was er één met redelijk korte afstanden: 800m zwemmen, 20km mountainbiken en een goeie 8km trailrunnen.

La Velomediane

De start stond om klokslag 14u gepland, maar zoals wel meer in “La Douce France” is het meer van “On verra”. Goed kwart na 2 mochten we vanop het strand het meertje induiken. We konden kiezen of het met of zonder wetsuit was. Het water was redelijk warm, wetsuit lag in de auto en het ging wel gaan zonder dacht ik, terwijl de meesten kozen om met te zwemmen. Ik dus zonder wetsuit het water in. De eerste 100m was het wat wringen, maar nadien was er plaats genoeg en kon ik een redelijk tempo maken. Ik haalde Donavan in, zwaaide even en zwom verder. Ik kwam midden in het pak uit het water, en doordat ik geen wetsuit aanhad kon ik redelijk snel wisselen. Ik haalde in de wisselzone al enkele atleten in.

meer Jeumont.php
Voor de wedstrijd hadden we niet verkend, dus was het fietsparcours een onbekende voor mij. Het ging direct met een steile klim goed omhoog. Hier haalde Donavan me terug in. Daarna was het parcours bijna continu op en af met hier en daar een technische passage. De 1e ronde was wat zoeken, zowel naar adem als naar het goede spoor. In een afdaling was ik bijna verkeerd gereden. Gelukkig zag ik net op tijd in dat ik waarschijnlijk verkeerd bezig was. Ik draaide mijn Scott en reed terug. Donavan en Wim (Fierens) hadden hier ook gemist en zo kwamen we terug samen. Na nog een zware klim en afdaling was de 1e ronde ten einde.

Scarlett
We moesten 4 ronden afleggen en ik kon mijn tempo gelijk houden. Ik stak vooral in de 1e ronde een pak atleten voorbij. In de volgende ronden was alles al wat op zijn plooi gevallen. Ik zag nog enkelingen uitvallen met pech. In welke positie ik rond reed wist ik niet, maar toen ik in de wisselzone kwam om Scarlett Scott in haar stal te plaatsen, zag ik niet zo gek veel fietsen staan. Het moeten er een stuk of 15-20 zijn. Tijd om ze te tellen had ik niet.
Ik wisselde vlot en begon te lopen. Het was nog redelijk warm, gelukkig minder warm dan de vorige dagen. Het ging wat op en af en door het bos, trailrun zoals het moet zijn. Op het einde van een lange afdaling moesten we een klein beekje oversteken, waar ik gezwind als een gazelle oversprong. Dan volgde er echter een muur waar ik als een slak opkroop. Iedereen trouwens… Er waren 2 looprondes, op het einde van de 1e loopronde kon ik iemand inhalen, maar werd ook zelf ingehaald, waardoor ik dus in dezelfde positie bleef. Na een 2e maal de beruchte muur beklommen te hebben (normaal zou er een touw hangen, deze was echter gestolen ofzo blijkbaar) zag ik nog een atleet lopen. Ik versnelde, kwam er bij en ging erlangs (omdat erover of eronder nogal moeilijk is). Ik hield stand en finishte blijkbaar als 17e algemeen. Tevreden van mijn gehaalde niveau, zeker na een zware trainingsweek tijdens een hittegolf. Bedankt beul Donavan voor de harde trainingen deze week.
Volgende wedstrijd is de triatlon in La Roche (korte afstand) en 1/4e triatlon in Ieper. En daarna… “tromgeroffel” volgt MAUI. Jawel, door mijn 3e plaats in de Xterra van Zweden ben ik geplaatst voor het WK Xterra in Maui! Verlof is aangevraagd en goedgekeurd, dus here we go! Op naar de strooien rokjes en cocktails, en natuurlijk het WK.


Nog een kleine noot: noot

Maui is een eiland in de staat Hawaï (Amerika). Daar geraken en verblijven kost natuurlijk een pak geld. Daarom ga ik normaal gezien iets organiseren. Wat, dat lees je in een volgende blog uiteraard…

One thought on “Crosstriatlon Watrissart & Strooien rokjes enzo”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s