Marathon des Alpes Maritimes

Vrijdagavond 6 november. Ik ga richting Ieper want ik heb er afgesproken met Glenneman. Voor een keer niet om te zwemmen, maar om terug een geniaal idee uit zijn hersenen te helpen duwen. Na heel wat geduw zijn we uiteindelijk tot het volgende Facebookevenement gekomen: https://www.facebook.com/events/1057404444279729/

Voor wie geen Facebook heeft, geen nood: lees Glenneman zijn blogje: http://glennvalentin.weebly.com/keizer-carl.html Indien je nu nog niet mee bent, lees de volgende weken mijn blog, of hou gewoon zondag 13 december vrij en koop een fiets indien je deze nog niet hebt.

Carfl keizer1

Marathon de Nice dan, oftewel officieel Marathon des Alpes Maritimes. 42,195 kilometer lopen langs de kust van Nice tot in Cannes. Zaterdagmorgen vertrekken we, dat zijn Koen, Donavan en Delphine, naar de luchthaven in Zaventem om het vliegtuig richting Nice op te stappen. Na een vlotte vlucht en een even vlotte landing komen we aan in Nice en gaan we richting hotel. Donavan had dit charmante hotelletje gevonden en geboekt. Eénmaal aangekomen mochten we op de 3e etage de receptie en onze kamer zoeken. Aangezien er geen lift was, zou dit nog afzien worden de dagen na de marathon. De kamers waren in orde, evenwel hoger dan ze breed en lang waren, maar met een goed bed zijn we rap content.

Nadat we goed geïnstalleerd waren, gingen we nog ons racenummer afhalen aan de Promenade des Anglais. Het startnummer 7122 kreeg ik toegewezen, en met dit symbolisch mooie nummer was ik heel tevreden. Nog een bord pasta smullen en dan vroeg in bed, want de start was om 8u ’s morgens, dus om 5u opstaan om te ontbijten…

Na een goede nachtrust opstaan, ontbijten en in de gang kwam ik Mémé Cecile tegen. Ik vroeg haar: wat doe jij hier? Wel, op mijn oude dag mag ik toch ook al eens erop uit trekken, maar sst, niet verder vertellen want ze mogen niet weten dat ik hier mijn vastgoed kom inspecteren. Oké zei ik, ik zal zwijgen, maar wil je dan wel mijn goed doel steunen? Mémé begon al een checque te schrijven om een nieuwe keuken te laten plaatsen… ik zei, maar Mémé toch, het goede doel, je weet wel, Music for Life. Lees je mijn blog niet? Jawel hoor, maar mijn geheugen é… ik was het rats vergeten. Ik ga straks nog een mooie som overschrijven voor het goede doel! Dank u wel Mémé, maar nu moet ik doorgaan, want ik moet naar Cannes lopen. Oké zei ze, run Carfl run!

3 lopers

Vijf voor acht, op de tonen van Faithless stond ik klaar in mijn startbox met als ultieme doel en stille hoop toch onder de 3u30 te lopen op mijn marathondebuut (wat toch redelijk ambitieus was van mezelf). Donavan en Koen stonden in de box met als doel onder de 3u te gaan. Klokslag 8u mochten we vertrekken en begon ik aan mijn marathon van Nice naar Cannes. Een marathon in 3u30min betekent lopen aan een gemiddelde snelheid van een ezel, dus zo’n 12 kilometer per uur. Ik hield me voor om een heel klein beetje sneller te lopen, zo’n 12,1 gemiddeld, zodat ik iedere kilometer een klein beetje voorsprong kon nemen op mijn doeltijd. De eerste kilometers gingen vlot en al snel kwamen we aan in Cagnes-Sur-Mer. Ik nam iedere bevoorrading wat water en de stukjes banaan gingen er ook nog vlotjes in. Gellekes had ik nog niet gezien, maar deze zouden uiteraard wel op de bevoorradingen later liggen.

Na 15 kilometer kwamen we aan in Villeneuve-Loubet waar een megahotel stond. Daar mochten we wat rondjes draaien tot we het helemaal gezien hadden en we verder richting Cannes mochten lopen. Het ging nog altijd vlot en ik kon mijn tempo strakjes aanhouden.

Villeneuve-Loubet

Even verder passeerden we de boog van 21,1km, de helft dus en ik kon mooi mijn tempo blijven vasthouden. Dit ging door tot in Antibes, waar we richting kilometerpaal 28 gingen. Zoals zovelen zeggen en schrijven, begint een marathon pas na 30km. En iedereen die nog geen marathon gelopen heeft, die moet zwijgen. Een marathon begint pas na kilometer 30, in Nice echter na 28km, want daar moet je de Cap d’Antibes over. Een kleine bult die je met de fiets in 1 – 2 – 3 op rijdt, maar tijdens een marathon is dit wel iets lastiger. Velen zagen af, mezelf incluis en na deze klim volgde uiteraard een afdaling die zo mogelijk nog meer pijn deed aan de beentjes dan de klim.

Vanaf hier voelde ik dat het toch moeilijk zou worden om die 3u30 te halen, maar ik beet op mijn tanden terwijl mijn tempo heel lichtjes zakte. Rond kilometer 33 hoorde ik plots achter mij een vrouw continu roepen: “Allez Allez, on s’accroche”. Het bleek de blauwe vlag te zijn (= iemand die de marathon meeloopt met een vlag waarop hun tijd staat die ze gaan lopen). De blauwe vlag was deze van 3u30min. Ik klampte me vast en probeerde nog een aantal kilometer net voor deze vlag te blijven. Na 37km moest ik echter op een heuvelend stuk de vlag laten passeren en meter voor meter verder zien uitlopen. Merde merde merde, een mentale tik door de man met de hamer.

heelhardlopen-man-met-de-hamer

Na het korte mentale tikje mijn tanden gezet in de laatste 5 kilometer en deze op een strompelend en zwalpend tempo uitgelopen. Op karakter gelopen en de finish bereikt in drie uur en zesendertig minuten en vierenveertig seconden. Heel tevreden met dit debuut op de marathon. Koen behaalde een persoonlijk record en liep 3:02:01. Donavan liep in 3:07:16! Proficiat aan beiden.

Met mijn prestatie haalde ik zowaar de nationale radio (Studio Brussel). Het feest kon niet op en dus genoten we nog 3 dagen van een glaasje wijn, lekker eten, strandje, zonnetje, Cannes, Nice en Monaco. Bedankt Koen, Donavan en Delphientje voor dit mooie weekendje.

met ons 4

Volgende week vertel ik je over mijn bezoek aan de Psylosclub te Menen in het kader van mijn Music for Life actie.

Jullie kunnen nog altijd storten op:

  • Ofwel op mijn Music For Life rekeningnummer BE49 7480 3764 2571 met vermelding van je naam. (Geen fiscaal attest mogelijk)
  • Ofwel stort je rechtstreeks naar Psylos VZW op rekeningnummer BE85 7855 3766 1406 met vermelding: “Gift ‘Hel van Kasterlee’ + naam + adres” (en dan kun je een fiscaal attest krijgen voor giften vanaf 40€).

Iedereen die een gift doet krijgt een eervolle vermelding op mijn blog. Ik neem jullie dan virtueel mee tijdens mijn bezoeken aan de sportclubs tijdens de voorstelling van Psylos. Iedereen die een actie wenst op te zetten in zijn of haar vriendenkring, familie, werk, school enzovoort om te helpen het doel te halen, geef gerust een seintje. Samen maken we er eind dit jaar “De Warmste Week” van.

Music for life2 psylos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s