Rapper dan een Ezel

Nog geen week na mijn avontuur in Sardinië stond ik in Kuurne aan de start van de ½ marathon “Rapper dan een ezel” in Kuurne. Voor de niet West-Vlaamse lezers onder ons, “Rapper” betekent “Sneller” en dus niet Eminem, 50Cent en andere welbespraakte pinguïns.

d-rapper-pinguïn-vertelt-het-als-het-42049941

Ik moest dus een ½ marathon proberen te lopen, en dat sneller dan een ezel. Mijn 1e opdracht was dus uitzoeken hoe snel een ezel loopt. Ik kon ofwel een ezel huren en een stok, een touw en een wortel kopen en hiermee het gekende trucje toepassen.

ezel-en-wortel-10227536

Ofwel ging aan de computer zitten en zocht ik wat op het internet. Ik koos lui zoals ik ben voor optie 2. Na enig speurwerk op dat wereldwijde web kwam ik te weten dat een ezel in galop wel tot 50 kilometer per uur haalt. Gelukkig voor mij is dat de ezel zijn (of haar) topsnelheid geen 21km kan volhouden. Dus zocht ik nog maar wat verder naar de gemiddelde snelheid over langere afstand.

“Een ezel in draf haalt zo’n 12 à 14 kilometer per uur. Hij kan dit relatief gemakkelijk gedurende een langere tijd volhouden.” Oké, dat weet ik nu, maar wat is “langere tijd”? Laat ons algemeen beschouwen dat een “langere tijd” voor een ezel zo’n 4 à 5 uur is. Een ezel leeft echter maar gemiddeld 30 jaar, een mens laat ons zeggen tegenwoordig met wat goede wil 90 jaar. Dus wat voor een ezel 4 uur en een half is, dat is voor een mens maar één derde, wat neerkomt op zo’n 1 uur en 30 minuten. Als ik dus sneller wil zijn dan een gemiddeld, goed getrainde ezel, dan moet ik mijn halve marathon dus sneller lopen dan 1 uur en 30 minuten. Oké, zo ver zijn we dus al.

De voorbereiding op mijn avontuur nu. Hierover kan ik kort zijn. Ervan uitgaan dat mijn conditie de laatste maanden sowieso al in stijgende lijn zat, deed ik geen speciale trainingen. Niet meer, maar ook niet minder lopen dan anders.

LOGORESIZE3

De halve marathon zelf dan. Vrijdagavond, Kuurne feest en ik ga lopen. Samen met mij proberen er nog zo’n 600 mensen rapper te lopen dan een ezel. Koen staat ook aan de start, en hij gaat op zoek naar een nieuw PR (onder de 1u25min). Klokslag half acht balkt de ezel het startschot en vanop de 2e rij zet ik mijn aanval in op de denkbeeldige ezel die ook meeloopt. In de aanloopronde is het echt wriemelen tussen al de mensen en moet ik het juiste tempo zoeken. Na de aanloopronde volgen nog 4 rondjes van 5km. In het midden van de 1e van 4 ronden vind ik een loper die een mooi strak en egaal tempo loopt. Ik besluit het slim te spelen en nestel me in zijn zog. In het begin van de 2e ronde moet ik om adem happen om die loper bij te houden en denk bij mezelf, dit hou ik niet lang vol.

Maar plots zie ik een mannetje staan springen en roepen. Donavan is meegekomen en supportert als een gek voor mij. Dat geeft de burger moed! Ik los de loper met een T-shirt van de “Tilburg University” voor geen meter en laat hem lekker gans de tijd de kop doen. Ik geraakte in een soort flow en het lopen ging lekker tijdens de 2e en 3e ronde.

Tijdens de 4e ronde krijg ik het moeilijk om “Mister Tilburg” bij te houden en ik moet centimeter voor centimeter lossen. De laatste kilometers met opkomende krampen in de kuiten, billen en darmen nog gelopen op karakter. Ik finishte in 1:28:24 en kan dus met recht en rede zeggen dat ik dus overduidelijk sneller ben dan een ezel. Koen haalde net zoals mezelf een nieuw Persoonlijk Record. Hij deed de ½ marathon in 1:23:47. Een dikke proficiat voor Koen!

1-0

Het loopseizoen is nu begonnen en mijn volgende wedstrijd is de marathon van Nice op zondag 8 november, waar ook Koen en Donavan zullen deelnemen. Start op de welbekende “Promenade des Anglais”. Daarna volgt zoals waarschijnlijk al bekend de “Hel van Kasterlee”. Een volgende (overduidelijke) tip: zie foto hieronder.

Music for life2 psylos

Vanaf maandag 12 oktober post ik wekelijks op maandag een nieuw stukje blog waarin ik de VZW Psylos zal voorstellen en je ook zal meenemen op “My road to Hell”. To be continued…

Wil je dit automatisch volgen, vul dan je emailadres in bij “volgen” in de rechterbenedenhoek en ontvang automatisch een mail bij een volgende post op mijn blog.

Volgen

One thought on “Rapper dan een Ezel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s