Kruistocht in Triatlonbroek

Sinds enkele jaren had ene Klaus Kootz de macht gegrepen in Karlshausen na turbulente verkiezingen. De onafhankelijke klachtencommissie (ECC) had verdachte waarnemingen gedaan, maar de al even frauduleuze rechtbank van Karlshauzen had al deze klachten naast zich neergelegd en zo werd Klaus Kootz de burgervader in Karlshauzen.

Deze gebeurtenis zinde velen niet, en er werd dan ook wereldwijd duchtig geprotesteerd, maar jammer genoeg hielp er niets tegen de schandaleuze Klaus Kootz.

Betoging parijs betoging new york tienanmen betoging boeren

Daarom besloot ik, Carfl, een kruistocht te starten tegen deze Klaus Kootz om hem zo van de macht te verdringen en de echte democratie terug hoogtij te laten vieren. Ik ging op reis, en ik nam mee: Cal Salomez, De camionet van de vader van Carl Salomez, mijn pyjama, de hoofdstad van Madagaskar, een vingerhoedje enzovoort. Ik besloot echter om niet alleen te gaan, wat de kans op succes toch zou vergroten. Ik richtte preselecties, selecties en sollicitatiegesprekken in. Uiteindelijk viel mijn keuze op de volgende personen: Donavan Leyn, Robin Schuermans, Glenn Valentin, Delphine Van Collie en Julie Wallaert. Waarom ik deze 5 personen uiteindelijk gekozen heb, dat weet ik eigenlijk niet meer, en misschien maar goed ook…

Na enkele nachtelijke marathonvergaderingen beslisten we om ons kamp op te slaan op Camping Kohnenhof in Hosingen. Tussen al die Nederlanders zou Klaus Kootz ons zeker niet komen zoeken. Op zaterdag 25 juli kwamen we dus aan in Luxemburg waar we al eens snel clandestien de grens overstaken om het terrein wat te verkennen.

Op zondag 26 juli stond een 1e fysieke proef op het programma zodat ik mijn rekruten toch nog eens goed kon testen voor we overgingen tot de aanval op Karlshausen. We hadden ons oog laten vallen op de Nisraman (1km zwemmen, 42km racefiets, 17km mountainbikes en 10km trailrunnen). Julie en Delphine beslisten om hun bevoorradingscapaciteiten te tonen.

Om klokslag 9u30 stonden we klaar om het meer in te duiken en 1 kilometer te zwemmen. Dit zou ons totaal niet van pas komen tijdens onze verovering van Karlshausen, maar toch deden we dit. Ik sprong het water in en kwam na zo’n 19 minuten uit het water. Glenn was als 1e uit het water gekomen (van ons 4) en hij was al lang weg. Donavan zag ik nog net Stientje Stevens bespringen in de wisselzone en net toen ik vertrok met mijn Carmella Cube, zag ik Bientje aankomen in de wissel. Ik kon dus beginnen aan 42km klimmen, dalen en tussenin wat plat rijden. Donavan nam dit weer eens letterlijk en dus mocht hij als straf wat pompen. Na 2x Côte de Filly en 2e de Mur de Maboge kwam ik als 4e van ons 4 aan in de wisselzone.

Nisraman ZwemNisraman Bike

Nu mocht ik Carmella aan de kant zetten en mij uitleven samen met Scarlet Scott. Ik vloog naar beneden, klauterde naar boven. Plots zag ik een oranje paddenstoel. Donavan was terug plat gereden en is nu al genomineerd voor pechvogel van het jaar. Mijn stem heeft hij alvast. Ik had eventjes “compassie” met hem en wou hem troosten, maar ik had geen tijd te verliezen en moest doorgaan want Klaus Kootz zou ook geen genade kennen met ons. Na 2 maal door de Ourthe gespurt te hebben kwamen nog enkele technische stroken om al onze skills te testen.

Nisraman MTB Nisraman Run

Na 17km mountainbike was het nu tijd om nog wat te lopen. 10m trailrun oftewel exact de afstand van de omtrek van Karlshausen. Ik liep voor wat ik waard was en bij mijn 1e passage aan de meet zag ik Glenn heel knap als 3e finishen. Even later zag ik Robin die als 5e zou finishen. Ik werd 36e in minder dan 4u tijd. Meer dan een halfuur sneller dan vorig jaar. De vorm was goed, Karlshausen was bijna verlost van die ergerlijke Klaus Kootz.

Nisraman Podium Glenn

’s Avonds gingen we terug naar Hosingen en daar bespraken we het plan om via een slinkse aanval Karlshausen aan te vallen en Klaus Kootz van de macht te stoten. We voerden gans de week verkenningstochten uit, zowel te voet als met de fiets, en ondertussen amuseerden we ons ook nog een beetje. Ieder toonde zijn of haar kwaliteiten gedurende deze week en dus kwamen we al snel tot het volgende plan.

Robin en Glenn zouden vanuit Hosingen de aandacht proberen te trekken (vooral Robin is daar goed in naar het schijnt). Julie en Delphine zouden vanop ons hoofdkwartier stand-by staan en de communicatie voor hun rekening nemen en Donavan en Carl zouden na heel wat tactische maneuvers uiteindelijk Karlshausen binnenvallen vanuit het geallieerde Dauwelshausen.

Op donderdag 29 juli omstreeks 9u begonnen we aan onze voorlaatste stap van het plan: namelijk de uitvoering van ons plan. Na de tactische maneuvers in Luxemburg en een aardbeientaartje (zat niet in ons plan, maar dit was te lekker om te laten liggen) kwam we iets later aan in Karlshausen. Er volgde een kort maar hevig gevecht. 375 inwoners kwamen ons tegemoet en hielpen ons om Klaus Kootz gevangen te nemen, zijn huis af te branden en hem direct te vierendelen. Zo was deze kwestie dan ook direct opgelost. Foto’s hiervan zijn er niet, maar in ons uitgebreide archief vonden we nog een prent terug waarop Claudius Kootz staat (verre voorvader van eerder genoemde Kootz). Moge hun zielen branden in de hel.

Vierendelen

Nu ontstond er natuurlijk een vacuüm in de plaatselijke Karlshausenpolitiek. Ik riep de menigte toe: Ik kwam, Ik zag en Ik overwon. De massa was laaiend enthousiast. Ik hield een lange speech, maar om het kort te houden: Ik riep Karlshausen uit tot keizerrijk en benoemde mezelf tot “Zijne Keizerlijke Hoogheid Carfl de Eerste”. De naam van Karlshausen wou ik ook nog snel veranderen naar Carflshausen, maar blijkbaar stond de grondwet dit niet toe. Ik schrapte dus maar de grondwet en wijzigde de naam in Carflshausen. Iedereen gelukkig en tevreden.

Karlshausen

Daarna trok ik me, wat overmand door de vele emoties, terug naar ons hoofdkwartier in Hosingen. Daar vierden we uitgebreid (onze laatste stap in ons plan) de overwinning. En als extraatje zouden we nog deelnemen aan de Xterra te Schalkenmehren. Daar moest 1.5km gezwommen, 32km gemountainbiked en 9km getrailrund worden. De start verliep wat hectisch omdat geen van ons deftig Duits sprak en dus was het snel het water in en zwemmen maar. Na 29 minuten kwam ik al uit het water geklauterd, uiteraard enkele minuten na Glenn en enkele minuten voor Robin. Donavan besliste om de vrouwtjes niet alleen te laten en bleef bij hen om te supporteren.

Xterra lopen

Robin stak me al snel gewoontegetrouw voorbij op de mountainbike. Ik zag hem echter nog geruime tijd voor mij uit rijden en dacht: ofwel kan hij niet goed fietsen, ofwel ben ik zot goed aan het fietsen. Het was een combinatie van beide. Op een mooi en toch zwaar parcours kon ik redelijk wat atleten oprapen en achter mij laten. Na het mountainbiken mochten we nog 3 toertjes trailrunnen en Donavan vergezelde mij tijdens mijn laatste rondje. Hij leerde me de term “tot het gaatje gaan” en ik sprintte uiteindelijk naar een 27e plaats algemeen. Nadien zagen we op de uitslag dat ik 2e was in mijn categorie (mannen tussen 30 en 35 jaar). Ik mocht het podium op en even genieten van nog een “moment de gloire”. Menig onderdaan van Carflshausen was aanwezig en scandeerden luid mijn naam. (Glenn werd heel knap 6e algemeen en 3e bij de 20-25 jarigen, Robin werd op een offday nog mooi 17e algemeen en 4e bij de 20-25 jarigen)

Xterra Xterra glenn

Tevreden konden we huiswaarts keren, van waaruit ik mijn Keizerrijk zal gaan leiden. De eerste stappen naar een Carflshausen versie 2.0 zijn gezet, de volgende zullen (geheel democratisch) snel volgen. (voor de curieuzeneuzen onder ons: er komt een mountainbikepark, de kerk wordt opgewaardeerd tot de “Heilige Carfolus Borromeus Basiliek”, sauna en wellness center, nog een mountainbikepark en een meer om in open water te kunnen zwemmen).

Als laatste wil ik nog mijn medekruisvaarders bedanken om samen met mij, zijne Keizerlijke Hoogheid Carfl de Eerste, deze 1e kruistocht goed te beëindigen. Volgend jaar staat de 2e kruistocht op het programma richting Karlstad, Zweden, waar ene Per-Samuel Nisser sinds 2010 de macht op scandaleuze wijze heeft gegrepen. Bedankt Julie en Robin, Glenn, Delphine en Donavan, om van onze kruistocht de mooie weekje te maken.

Nu nog eerst naar Deinze waar ik op zondag 23 augustus mee zal doen op het BK ½ triatlon. Iedereen die zijne Keizerlijke Hoogheid Carfl de Eerste aan het werk wil zien, jullie zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken en samen met al die duizenden anderen mij aan te moedigen.

One thought on “Kruistocht in Triatlonbroek”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s