Je Vois la Vie en Vosges – Xterra de France

Il est cinq heure, Carl s’éveille, en gaat extra vroeg gaan werken zodat we vrijdagmiddag al naar Xonrupt kunnen vertrekken. We, dat zijn dit keer Donavan, Glenn, mezelf en een halve bus supporters. Merci Bryan, Arne, Mathias, Benjamin, Robin en Eva voor het gesupporter en het ganse prachtige weekend.

Un peu d’enfer, le lac de Longemer. Vorig jaar nog bijna 6 maal verdronken, de schrik van mijn leven opgedaan en met grote voorsprong mijn slechtste zwembeurt ooit gezwommen. Dit jaar stonden er nog zo’n 100 man meer aan de start (887 starters). Om 14u klonk het startschot en mochten we volle gas 1,5km zwemmen. Ik kreeg klop, en deelde kloppen uit, maar al bij al ging het wel goed. Een massastart met 900 man is echt te zot voor woorden. Na een goeie 27’ kwam ik als 279e tevreden uit het water en liep snel naar de wisselzone.

Featured image

Non, non, rien n’a changé aka lievelingsonderdeel mountainbiken: Na de wissel volgde 40 kilometer afzien en genieten tegelijk met Scarlett (aka mijn mountainbike). In het begin was het op de klimmetjes nogal drummen en dus logischer wijze moesten Scarlett en ik sommige passages al wandelend doen. Na de eerste 10km vooral geklommen te hebben, mochten we de volgende 10 kilometer vooral dalen. Zowel in het klimmen als in het dalen kon ik heel wat plaatsen goedmaken. Scarlett is echt een droom om op te rijden! Tijdens de 2e ronde stond het supporterslegioen “Team Extreme” aan het begin van de klim, wat me eventjes vleugels gaf en ik spontaan begon te zingen, wat ze me eigenlijk zouden moeten verbieden, en al zeker onder een loden zon in 35 graden… Ik kon enkel maar denken aan water en zong dus maar “Wij zijn bij de brandweer”, een zwaar onderschatte klassieker van mijn jeugdhelden.

wijzijnbijdebrandweer1

Tijdens de 2e ronde van het mountainbike was het al veel minder druk en ik kon overal naar boven rijden, soms slalommend tussen de wandelaars. Helemaal op het einde zag ik plots Guust Flater, aka de mountainbike van Glenn. En ook Glenn was erbij. Aangezien Glenn liever loopt dan mountainbiked, had hij besloten om de laatste 2km van het mountainbiken al lopend te doen (mede door 2 lekke banden). Ik haalde hem nog net in voor de wissel en kon zo als 1e van CTWest wisselen. Ik was opgeschoven naar de 199e plaats ondertussen.

sportograf-65187822_lowres

Xterra de France 2

sportograf-65203248_lowres

sportograf-65189008_lowres

Alors en danse aka beetje lopen. Na exact 6 meter kwam Glenn me alweer voorbij gevlogen en ik zag hem zo snel als hij kon weglopen. Ikzelf deed het iets rustiger aan, wetende wat er nog zou komen. Na een 1e vlakke kilometer volgde het trailrun gedeeltje. 420 hoogtemeters op 10km (2 rondjes van 5km). Tijdens de 1e loopronde kon ik nog overal redelijk tempo maken, maar tijdens de 2e loopronde voelde hoe het vatje leeg was en moest nog wat atleten voorlaten. Ik liep de 10km in 1:11:43 onder luid applaus van een uitzinnige menigte finishte ik.

sportograf-65197063_lowres sportograf-65194082_lowres

J’aime, j’aime la vie…. Bravo pour le défi: Ik beëindigde zo na 4 uur en 37 minuten de wedstrijd als 213e van de 701 finishers. Ik eindigde als 35e op 127 in mijn categorie, wat net een beetje te weinig was om een ticket te bemachtigen voor het WK in Maui.

Je Vois la Vie en Vosges: Exact een jaar geleden deed ik hier mijn allereerste Xterra (mijn allereerste triatlon tout court). Dan had ik 5:00:51 nodig om te finishen, nu deed ik dit alles 23 minuten sneller. Dik tevreden en moe konden we huiswaarts keren.

La ballade des gens heureux: Donavan deed het samen met William aka Donny’s mountainbike uitstekend en werd 41e algemeen. Glenn werd op een parcours dat hem niet ligt en inclusief 2 valpartijen en 2 lekke banden nog 115e. Proficiat aan beide heren. Dat beloofd voor de Nisraman waar we ook alle drie aan de start zullen verschijnen, samen met nog een andere, minder bekende atleet, ene Schuermans Robin ofzo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s