La Roche 111

Na zaterdag wat verluchting en gyproc geplaatst te hebben, vertrokken we met ons 3, Donavan, Bientje en mezelf, richting La Roche. We reden direct naar het Stade Jules Bastin te Bérismenil, waar naar het schijnt Benteke nog gevoetbald zou hebben. Of dit waar is of niet, het is alvast een gerucht die de ronde doet naar het schijnt… Met zicht op de finish smeten we onze tenten uit en gingen al gauw slapen. De één sliep al vaster dan de andere, maar rond 5u werden we gewekt door een geluid. Bientje omschreef het als: “een geconstipeerde ezel die om de 5 seconden in diens anus gekieteld werd”, en ik kan het niet beter verwoorden dan dat.

Na een heerlijk ontbijt in de kantine van RUS Bérismenil  (blijkbaar zit er hier ook een plaatselijke RUSsische oligarch) reden we richting de barrage van Nisramont. Ik stond er met enkele grote vraagtekens aan de start.

vraagtekens

Vorig jaar had ik er al eens gezwommen tijdens de Nisraman, en dat was me niet zo bevallen. Ook tijdens de laatste wedstrijden was mijn niveau bedroevend. Ik had dus nood aan een goede prestatie.

Om klokslag 8u30 sprongen we massaal het water in om 1km te zwemmen. Ik had het plan opgevat om rustig te zwemmen en niets te forceren zodat ik eindelijk eens geen maagproblemen zou hebben tijdens en na het zwemmen. Vanop de 4e rij sprong ik in het water en besloot om wat aan de buitenkant te zwemmen zodat ik alvast wat minder last had van slagen en verwondingen zonder voorbedachte rade. Het ging verrassend goed en ik had enkel wat last van een tak waar ik eventjes een worstelwedstrijdje mee deed. Na exact 16’59” kwam ik dolgelukkig uit het water. Mijn “La Roche 111” was al geslaagd!

11393035_964116346980198_6088719136856284265_n1533908_964138523644647_6598292702967167368_n

In de wisselzone zag ik Donavan die zijn best deed om mijn record ‘om ter langst in de wisselzone’ scherper te stellen. Hij slaagde hier met glans in. Mijn wissel verliep voorspoedig en ik kon beginnen aan de 100km fietsen. Op de Côte de Filly haalde Bientje me al snel in en ik wenste hem alle succes toe. Ikzelf deed het rustig aan. Na deze startklim mochten we, inderdaad, we doen dit allemaal vrijwillig, nog 3x de Col du Haussire en de Côte de Samrée beklimmen. Op het einde van de 2e ronde stak ene Peter Maes me voorbij en ik vroeg nog snel wat hij vond van de prestatie van Benteke tijdens de laatste interland. Hij was echter te snel en mijn vraag vloog samen met de wind weg het heelal in. Uiteindelijk had ik mijn wedstrijd goed ingedeeld en kende geen verval. Mijn laatste beklimming van het duo Haussire – Samrée was zelfs mijn snelste.

Chris Hofkens11037023_964177826974050_539482718835618162_n

Terug in de wisselzone in het Stade Jule Bastin (Naar het schijnt zijn er plannen om de naam te veranderen in het Stade Christian Benteke) nam ik snel mijn loopschoentjes en begon aan de afsluitende 10km (trail)lopen. Het was meer op karakter dan op iets anders dat ik voet na voet neerzette. Tijdens mijn 2e ronde vergezelde een opnieuw lek gereden Donavan me. We konden wat bijpraten en 100 meter voor de finish toonde ik nog eens mijn dribbelkunstjes door rond de kegeltjes als een volleerde Benteke te slalommen. Donavan finishte terwijl ik nog een laatste rondje alles mocht geven. Na 4 uur 37 minuten en 24 seconden kon ik als derde van het ondertussen blijkbaar legendarische trio finishen (Volgens speaker Hans Cleemput toch).

Conclusie: heel tevreden van mijn wedstrijd en het zwemmen in het bijzonder, terug op de goede weg, weer wat naambekendheid bij dankzij Hans Cleemput en vol vertrouwen op naar Xterra de France waar ik nog een eitje te pellen heb met het “Lac de Xonrupt Longemer”. Verder hoop ik dat Meneer Crepeele blij is met de vele pogingen tot mopjes over Benteke zodat hij trouw mijn blog verder blijft lezen. Bedankt ook aan Chris Hofkens en PictureLore voor de mooie foto’s die ik mag gebruiken in mijn blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s