Hagelandse akkergrond enzo…

Eén van mijn favoriete doelen dit jaar was terug de Hagelandse Chrono. Met voorsprong de mooiste chrono die de Vlaanders kent. Oké, ook door de weinige chrono’s in Vlaanderen, maar zelfs al waren er ieder weekend een stuk of 2, dan nog zou hij bovenaan terug te vinden zijn.

Mijn ambitie was om terug wat beter te doen dan vorig jaar. Vorig jaar had ik een tijd van 3:31:18, dus ik hoopte toch om geen 3:30:00 op mijn Garmin te zien verschijnen. Na de “did not finish” van vorige week was ik geprikkeld om mezelf te bewijzen.

Zondagmorgen richting Aarschot vertrokken met Donavan en Robin. Terug lekker gezellig met ons drieën in de camionette. Nick, Niels, Roel en Peter van Cycling Team West stonden er ook aan de start. Een ruime vertegenwoordiging dus. Eenmaal aangekomen ons snel klaar gemaakt en vertrokken. Donavan vertrok als 1e, hij zou niet doorrijden vandaag, ik vertrok een 5 tal minuutjes later en Robin nog eens evenveel later. Roel en Niels zouden samen nog iets later vertrekken, terwijl Nick al heel vroeg het hazenpad gekozen had. Peter koos als een echte master voor de 50km.

In het begin waren het vooral singletracks, maar deze zijn des te toffer. Na zo’n uurtje had ik 23 gemiddeld, en daar was ik toch nie zo tevreden over. Vorig jaar had ik na het 1e uur naar mijn gevoel een toch iets hoger gemiddelde. Nuja, verder gas geven dacht ik dan maar. Net voor de 2e bevoorrading haalde Robin me in, en ik probeerde aan te pikken, maar ik voelde al snel dat het tempo te snel was. Ik liet hem rijden en besliste om mijn eigen tempo te rijden. Net voorbij de 2e bevoorrading zag ik een oranje helm aan zijn ketting prutsen. Donavan was net bezig een bezigheidscursus te volgen onder de noemer “Hoe vast kan een ketting zitten?” Ik liet hem achter, in de veronderstelling, hij haalt me binnen de 5 minuten toch terug in. Hij kwam echter niet meer bij mij, doordat hij onder andere nog de cursus “Ik zal dan maar mijn kettingblad eraf halen” volgde.

Na zo’n 50km volgde een echte rotstrook voor mij. Lang gras met putten en geulen. Scarlet, voor degene die niet weten die dit is, lees mijn 2e blogbericht van dit jaar en je bent helemaal up-to-date. Scarlet dus besliste om na zo’n 50km eens een salto te maken en ik besliste om leuk mee te doen. Na de Hagelandse akkergrond van dichtbij bestudeerd te hebben, stond ik recht en merkte ik dat Scarlet’s voorband redelijk slapjes stond. Ik stak een bommetje erop en blies de band terug op. Ik kon terug verder, maar ik moest toch eventjes rustiger aandoen. Tijdens de val had ik mijn heup wat bezeerd, wat gelukkig snel overging, maar ook mijn mentale weerbaarheid had een deuk gekregen. Als snel voelde ik dat mijn voorband terug aan het lossen was. Terug stoppen en wat bijblazen. Zo kon ik iedere 5km eventjes stoppen om uit te blazen en de band terug op te blazen.

Aan de 3e en laatste bevoorrading hadden ze gelukkig een fietspomp, waarmee ik de band op 3 bar zette, in de hoop nu toch 10-15km te kunnen rijden. De band bleef staan op 3 bar en zo kon ik tijdens de laatste 20 kilometer terug wat vaart maken. Langs de Demer nog goed rondgedraaid met een andere biker, maar het kalf was ondertussen al redelijk verzopen in die Demer. Uiteindelijk gefinisht in zo’n 3 uur en 40 minuten (waarvan ik zo’n 7 minuten stil gestaan had door pech).

Zwaar ontgoocheld en kwaad op mezelf at ik mijn spaghetti op en dronk een cola of 2. Ik was even niet echt om aan te spreken, mijn welgemeende excuses daarvoor aan de rest van het team. Het was duidelijk mijn dag niet geweest. Oorzaken van het mindere presteren zijn vooral vermoeidheid, vermoeidheid en nog een paar zaken waaronder vermoeidheid. Deze week goed rusten en toch nog wat trainen zodat ik op zondag in La Roche dat half verdronken kalf tijdens het zwemmen kan redden.

Proficiat aan de rest van Cycling Team West (en Donavan) voor het sterk presteren! Jullie zijn stuk voor stuk toppers 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s