Crossduatlon Mesen – Move through History

Zaterdag 11 april 2015. Voor één keer stond er niet een ganse dag verbouwen op het programma, maar slechts een halve dag verbouwen en de crossduatlon in Mesen. Na wat elektriciteit gelegd te hebben, vertrok ik naar Mesen om daar elektriciteit te geven totdat de gensters er van af sprongen.

Nummer 58 afhalen, toertje opwarmen, nummer 58 weg laten waaien, nummer 59 gaan halen… Het hoort er allemaal bij. Met zo’n 30 man en 2 vrouw stonden we aan de start toen de burgemeester van de kleinste stad van België snel even uit zijn huis kwam om het startschot te geven. Onder de deskundige leiding van de microman werd dit precies op tijd gegeven.

Weg waren we, om een toertje van 6km te lopen. Een eerste groepje met teamgenoten Glenn en Robin en ex-teammie Donavan liepen weg, terwijl zich daarachter een 2e groepje vormde. Ik kon met mijn beentjes net niet aanpikken. De beentjes voelden toch nog wat zwaar aan van de looptraining van vrijdag… Na de 6km lopen mocht ik Scarlett bespringen en mijn fietsbeentjes uit de kast halen. Ik wisselde als 17e nadat ik voor de statistici onder ons 6km liep in 24’22”.

DSC_4441

Op het niet zo technische parcours, gelukkig hadden de organisatoren veel wind met een plaatselijke bui besteld, was het moeilijk om nog anderen in te halen. Gelukkig waren Scarlett en mijn fietsbeentjes in form, en zo kon ik atleet per atleet opeten, verteren en achterlaten. Na het fietsen kon ik als 10e wisselen nadat ik terug voor de statistici onder ons 24km fietste in 49’30”.DSC_4451

Nadat ik uitgebreid afscheid genomen had van Scarlett moest ik nog 3km lopen en mijn lopersbeentjes terug zoeken. Jammer genoeg waren deze met de noorderzon vertrokken… Dan maar op karakter gelopen en Robin en Glenn nog luid aangemoedigd voordat ze finishten. Nog 2 lopers, die ik tijdens het fietsen los uit mijn wiel kletste, haalden me in. Zo kon ik als 12e finishen in wat blijkbaar mijn 1e Crossduathlon ooit was. Dik tevreden en al strompelend kon ik naar huis. (En voor de die-hard statistici: 2e run: 3km in 11’55”, Totale tijd 1°26’59”)

DSC_4453

Voetnoot: Proficiat aan Robin met zijn 3e plaats, Proficiat aan Glenn die slechts een handvol seconden tekort kwam en zo 4e werd. Donavan gaf jammer genoeg op tijdens het fietsen.

Proficiat ook aan de organisatie, want het was dik in orde (en zeker voor een 1e organisatie)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s