Carfl & Yoeri in Bérismenilland aka Grand Raid Nisramont

Zondagmorgen 22 maart 2015. De lente is officieel in het land. Jammer genoeg stuurde ze haar kat richting Bérismenil, waar het ’s morgens om 9u bewolkt en al zo’n volle graad warm was. Vandaag stond de Grand Raid Nisramont op het programma. Een wedstrijd die niet voor doetjes is, dus daarom kon ik uiteraard wel meedoen. Voor degenen die de wedstrijd niet kennen, dit is 4km kajakken (0 hoogtemeters), 23km Mountainbike (950hm), 7km Trailrun (door bos, op en af, 220hm), terug 14km mountainbiken (450hm) en uiteindelijk nog 6km Bike&Run (150hm). Dit alles in duo. Mijn partner was dit jaar de welbekende teammaat Yoeri Coopman. Een echt beest in wedstrijden, dus dat beloofde.

Om 10u30 ging het startschot af. Ik zat vooraan in de kajak, Yoeri nam achteraan plaats zodat hij toch nog mijn rug zou zien vandaag. Net zoals in een triatlon wedstrijd was het eerste moment overleven en klappen uitdelen (en ontvangen), deze keer echter wel boven water en met een peddel. Van de organisatie mochten we Yoeri’s geheime (dienst)wapen niet gebruiken dus kwamen we niet als 1e uit het water. We peddelden lustig verder en we kwamen als 55e uit het water.

Eenmaal uit het koude water konden we ons verwarmen op de mountainbike. Ik perste alles uit mijn lijf om Yoeri te volgen terwijl Yoeri rustig aan reed zodat ik hem kon volgen. Na 2km mochten we een 1e maal te voet door de lekker warme Ourthe waden. Na 6km volgde nog een leuke 2e maal… We maakten de ganse tijd een mooi tempo, maar ik had toch moeite om Yoeri’s tempo te volgen en bijgevolg blies ik mijn motor wat op. Yoeri nam nog een sanitaire stop terwijl ik verder reed met verzuurde en in kramp schietende benen. Na het mountainbiken stonden we al op een 19e plaats.

Met mijn verzuurde beentjes begonnen we aan de Trailrun. Ik moest mijn tempo nog wat zoeken terwijl Yoeri zijn schoenen onderweg nog eventjes aanspande. Mijn “moment de gloire” kwam in de offroad afdaling. Hier kon Yoeri terug kennismaken met mijn rug. Ik daalde af als nooit tevoren, sprong over wortels, tussen bomen, rond stenen en met mijn nieuwe Scott Trailschoentjes (Dank u Scott en Sportics = sluikreclame) kwam ik beneden aan waar ik een bekertje sportdrank tot me nam. Daarna was het terug bergop en dus kon ik terug genieten van Yoeri’s rug. Na een heel steile klim (40% en meer) kwamen we terug aan in de wisselzone om terug te gaan mountainbiken.

Over het 2e stuk mountainbiken zal ik kort zijn: afzien, afzien en afzien. Gelukkig hielp Yoeri me als een perfecte teammaat door mijn fiets over een boom te heffen en alle kopwerk voor zijn rekening te nemen. Ik sprak Yoeri onderweg ook nog wat moed in…

Na het mountainbiken volgde de Bike&Run. Ik was sneller klaar in de wisselzone (nog iets waar ik sneller/beter in ben dan Yoeri) en vertrok alvast al lopend. Yoeri haalde me snel in met de fiets en hij nam tijdens de klim het grootste deel voor zijn rekening, daarna wisselden we redelijk constant om uiteindelijk te finishen als 20e in 4:03:57 (van de 225 gestarte teams). Uiteindelijk finishten er maar 167 teams, wat er duidelijk op wijst dat er wel doetjes aan de start stonden.

Heel tevreden met dit resultaat, met mijn teammaat en met de form. Uiteindelijk was ik beter in het kajakken dan Robin, Donavan en Yoeri (ik kwam toch als 1e uit het water). Ook was ik beter/sneller dan Yoeri in de wisselzone en in het Trailrun afdalen. De andere 3 en een half uur was Yoeri duidelijk 3 en een halve klasse beter.

In de marge van deze knalprestatie toch nog even melden dat teammaat Bientje samen met ex-teammaat Donny 10e werden. Proficiat aan beide heren die het uiteindelijk toch ook wel wat goed gedaan hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s