Carfl & de vrouwen…

Zondagmorgen 15 maart 2015, 6u34: Carfl’s wekker gaat niet af. Zondagmorgen 15 maart 2015, 7u28: Carfl’s moeder staat in zijn kamer: moest jij al niet weg zijn? Kortsluiting in het hoofd…

Even teruggaan naar zaterdagavond 14 maart 2014 omstreeks 21u48 ongeveer. Carfl gaat uitgeput na een lange dag “renoveren” slapen en zet het uur op zijn wekker op 6u34. Carfl legt de wekker aan. Maar eigenlijk lag de wekker al aan en daardoor legt Carfl de wekker af. Een zalige nacht tegemoet. Wakker om 4u30, wakker om 5u32, lekker slapen om 6u34…

Na de korte sluiting in het hoofd opgestaan, het WR opstaan en vertrekken met verve verbroken en de camionet in richting Menen waar Donavan reeds eventjes stond te wachten. Een halfuurtje later dan voorzien vertrokken richting Dinant voor de 2e manche (voor Carfl de (aller)eerste manche) van de Wallonia Cup Mountainbike XCO.

Netjes op tijd aangekomen, ingeschreven en vooral na de inschrijving terug naar buiten via de Sortie want de ingang was versperd door een “massa” volk en een overijverige FCWB-man. Niet erg, dan maar toertje rond het gebouw gewandeld om terug bij de ingang naar het toilet te gaan.

Na een korte verkenning aan de start gekomen en na een minuut stilte voor Pat (Patrick Gaudy) stond Carfl klaar voor de start. Het startschot werd gegeven en er stond direct een mooie asfaltklim op het menu. Halverwege voelde Carfl al dat het niet voor vandaag zou zijn. De goede benen hadden ervoor gekozen om een snipperdag te nemen, samen met longen die kozen om er een “lazy Sunday” van te maken.

De grote meute laten gaan en eigen tempo rijden dan maar. Na een 20-tal minuutjes stak de 1e vrouw Carfl al voorbij (de vrouwen mochten pas een minuut of 2 later starten). Eventjes genieten maar al snel de Belgische driekleur kleiner en kleiner zien worden… Op het einde van de 1e ronde kwamen er nog 2 vrouwen aan gestormd. De 1e van de 2 reed Carfl bijna de struiken in waardoor ze zelf bijna viel… Samen de bosjes in? Als een echte gentlemen liet Carfl dan maar beide vrouwen voor.

In de 2e ronde (en tevens laatste ronde) van 8.8km kwam Carfl terug bij beide dames. Terug zoals een echte gentlemen het betaamt, bleef Carfl netjes in het wiel zitten en legde hen geen strobreed in de weg. Ondertussen kon Carfl aan een matig tempo genieten van het uitzicht. Terug op een stukje asfalt gekomen, had Carfl er genoeg van om gentlemen te spelen en stak hij beide dames voor om aan de grote klim te beginnen met een handvol seconden voorsprong. Geen klim zonder afdaling en dus volgde na de klim een afdaling. Tijdens de afdaling de 2 dames terug hoffelijk voorgelaten (bij hen was het de strijd om plaats 2 en 3), voor mij was het uitrijden. Nog een laatste maal langs de trapjes omlaag en dan richting finish. Al mijmerend reed Carfl over de finish en dacht: waarom moeten we maar 2 rondjes rijden? Ik wil meer!

Uiteindelijk 20,3km gereden in 1u16m52s met 694 overwonnen hoogtemeters. Met deze matige tijd was Carfl nog 48e van de 57 in de categorie Fun/Amateurs.

Conclusie: slechtste dag van het jaar, een discipline die eigenlijk niet mijn ding is (geef mij maar de XCM(arathon)), matige uitslag, mooie uitzichten, extra wekker gaan kopen tegen dat ik alleen ga gaan wonen, toffe ervaring rijker en bijna de bosjes in met een vrouw. Op naar de Grand Raid Nisramont volgende week waar Carfl samen met Yoeri iedereen de grond in gaat kajakken, mountainbiken en trailrunnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s