Fail du Barrage

Zondag 21 september 2014, een jaar na mijn allereerste loopwedstrijd ooit stond ik terug aan de start van de Trail du Barrage. Dit jaar koos ik resoluut voor de grootste afstand (28km).

Dit jaar was het vrije start, een test die voor mij persoonlijk een test mag blijven. Een groepsstart is toch veel leuker en je kan je wedstrijd toch iets beter indelen. Ik reed samen met Koen en Donavan naar Engreux, klaar om te knallen en mezelf terug volledig te geven.

Ik ging als 1e starten, Koen 3.5 minuten na mij en Donavan ging 7 minuten wachten om te starten. Mijn persoonlijke doel was om te finishen in 2u50min oftewel 10km/u. Waar ik zou eindigen in het klassement zouden we dan wel zien, en dat is ook maar bijzaak.

Ik liep de mat over naar beneden en begon vol goede moed aan de wedstrijd. Na één kilometer voelde ik wat pijn aan mijn linker buitenkant knie/quadriceps. Ik besloot het te negeren en verder te lopen. Het deed tenslotte nog geen pijn en misschien ging het vanzelf wel weer weg. Na een goeie 3km kwam de 1e echte klim. Ik kon deze helemaal naar boven lopen maar mijn knie begon nu wel serieus tegen te werken. Eenmaal boven moest ik even stoppen van de pijn. Ik probeerde op het vlakkere stuk door te zetten, maar de pijn werd erger en erger. Ik besloot te stoppen en terug te wandelen/strompelen/hinken. Op deze manier zou ik de wedstrijd toch nooit uitlopen.

Ik kwam op mijn terugweg Donavan en Koen tegen en riep hen veel succes toe. Ondertussen strompelde ik verder terug. Toen ik bijna terug was, kwam tot mijn verbazing Donavan aan gelopen. Hij had al redelijk wat verkeerd gelopen (samen met nog 25 man/vrouw). Hij gaf er ontgoocheld de brui aan. Samen terug naar de auto dus en wachten op Koen’s aankomst. Door de vele regen en het slechte weer was het een heel zware wedstrijd geworden en Koen finishte heel knap als 33e in 3u40m50s. Proficiat Koen!

En zo werd Trail du Barrage Fail du Barrage! Hopelijk geneest de quadriceps nu snel zodat ik de trainingen kan hervatten op mijn weg naar de Hel! To be continued!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s